03 / 05 / 2024

eski şişli

eski şişli

1943 yılında Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerinden bazı kazaların ayrılarak Şişli ilçesinin kurulmasına karar verilmiş. Yeni ilçenin hudutlarını çizen heyet, Şişli'nin Beyoğlu ve Beşiktaş'tan alacağı mahalleleri gösteren bir kroki hazırlamış.

1967 yılında Şişli Çocuk Hastanesi yıktırılıp yeniden yaptırılacakmış!

1967 yılında, yılda 320 bin hastanın tedavi gördüğü Şişli Çocuk Hastanesi yıktırılıp yeniden yaptırılacakmış. 70 milyon lira harcanarak yeniden yaptırılacak olan hastane on yılda tamamlanacakmış.

1956 yılında Şişli'de 5 daireli apartman 375.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 98 liraya satıldığı 1956 yılında Şişli'de, tamamen yeni yapılmış beş daireli bir apartman, 3 bin 827 adet altın parasına, 375 bin 500 liraya satılacakmış.

1953 yılında Şişli'de İzzetpaşa Çiftliği pazarlıkla kiraya verilecekmiş!

1953 yılında Şişli'de, içinde 125 adet dut ağacı, bir ev, süthane ve memba suyu olan 62 bin metrekarelik İzzetpaşa Çiftliği, iki seneliğine pazarlıkla kiraya verilecekmiş.

1949 yılında Şişli'de metrekaresi 25 liraya arsa satılacakmış!

Reşat Altın 44 lira olduğu 1949 yılında Şişli'de Çiftecevizler Caddesi'nde ve İskenderoğlu Sokak'ında bulunan iki parça arsa metrekaresi 25 liraya satılacakmış. Bostancı'de 700 metrekarelik 3 parça arsa, metrekaresi 7 liradan satılacakmış.

1932 yılında Şişli Büyükdere Caddesi'nde 150 lira teminat ile satılık arsa!

1932 tarihli Akşam Gazetesi’nde bir banka tarafından verilen ilanda Şişli Büyükdere Caddesi ve Zincirlikuyu caddesi ile Şişli Kağıthane Caddesi arasında olan arsaların 150 lira teminatla satılıkmış.

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü arsasının İBB'nin değil AFAD'ın toplanma alanı olduğunu belirtti. Keskin, deprem olsa bir kişinin bile oraya giremeyeceğini dile getirdi.

Şişli'deki Şetat Ticaret Merkezi binası 130 milyon TL'ye icradan satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 992 Ada, 1 Parselde yer alan eski Şetat Ticaret Merkezi binasını 129 milyon 766 bin TL'ye icradan satıyor...

Alternatifbank'ın Şişli'deki eski binası 62 milyon TL'ye satıldı!

AG Anadolu Grubu Holding, Alternatifbank'ın Şişli'deki eski genel müdürlük binasını  62 milyon TL peşin satış bedeli karşılığı Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne sattı...

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun gayrimenkulleri için dava tartışması!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilen 9 bina ve arsayı geri almak için açtığı dava sürerken eski başkan Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi. Sarıgül, “3 bin öğrencinin okuduğu okul şahısların değil Şişli halkınındır” açıklamasında bulundu.

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

İzmir Çiğli'ye Ahmet Taner Kışlalı Parkı inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından Ahmet Taner Kışlalı’nın adını, Çiğli’de 19 bin metrekarelik alanda oluşturacak yeni semt parkında yaşatacak. Park, güçlü yeşil dokusuyla dikkat çekecek.

Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

30 yataklı eski Çiğli Devlet Hastanesi binaları, 21 Mayıs'ta saat 24.00'dan itibaren sağlık hizmetinı durdurarak 517 yataklı tam donanımlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşınacak

Şişli'de 20 dairelik inşaata 64 dairelik izin mi verildi?

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan Şişli Belediyesi’nde 20 dairelik inşaata 64 dairelik izin verdiklerini de iddia etti. Şişli Belediye Başkanı ve eski danışmanı Aslan geçen hafta hakim karşısına çıktı.

Elysium Art Şişli’de teslimler 2016’da!

Ofton İnşaat, İstanbul Şişli’deki Eski Bira Fabrikası’nın olduğu bölgede inşa ettiği Elysium Art Şişli Projesi’nin yüzde 60’ını sattı.

Ofton Elysium Şişli Art projesinde teslimler 2016'nın üçüncü çeyreğinde!

Ofton İnşaat, İstanbul Şişli'deki Eski Bira Fabrikası'nın olduğu bölgede inşa ettiği Elysium Art Şişli projesinin yüzde 60'ını sattı. Elysium Art Şişli projesi, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilecek.

Elysium Art Şişli'nin yüzde 60'ı satıldı!

Ofton İnşaat, İstanbul Şişli'deki Eski Bira Fabrikası'nın olduğu bölgede inşa ettiği, 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Elysium Art Şişli projesinin yüzde 60'ını sattı.

Elysium Art Şişli'de teslimler 2016'da!

Şişli'de hayata geçirilen Elysium Art projesi 2 bin 950 metrekare arsa alanından oluşuyor. Elysium Art, Eski Bira Fabrikası’nın olduğu alanda inşa ediliyor. Proje Ofton İnşaat imzası taşıyor.

eski şişli Haberi

eski şişli



Yeni Şişli kazası


Bir heyet yeni kazanın hudutlarını çizdi, yeni kazanın sonbahara doğru teşkil edilmesi mümkün olacak


    Beyoğlu ve Beşiktaş kazalarından bazı kazaların ayrılarak Şişli kazası kurulmasının karar altına alındığını yazmıştık. Yeni kazanın Beyoğlu ve Beşiktaş kazalarından alacağı mahalleleri gösteren bir kroki hazırlanmıştır. Bu kroki, yeni kazanın hudutlarını göstermektedir. Evvelki gün Beyoğlu Kaymakamı B. Sabri, refakatlerinde Belediye mühendislerinden iki kişi olduğu halde yeni kazanın hudutlarının tespiti için mahallinde tetkikler yapmışlardır. Yeni Şişli kazasının Beyoğlu'ndaki hududunu Taksim'de Dağcılık Kulübü önünden geçen ve bir taraftan Dolapdere'ye inen cadde teşkil etmektedir. Bu noktada bir ihtilaf mevcut değildir. 

     Yeni Şişli kazasının...