06 / 05 / 2024

eski tank bakım fabrikası arazisi inşaatı

eski tank bakım fabrikası arazisi inşaatı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu'ndaki eski tank bakım fabrikası arazisine yapılacak inşaatın yüksekliğini indirdi. Söz konusu arazinin yakınındaki 16/9 gökdelenlerinin İstanbul'un siluetini bozması büyük tepki çekmişti

Tepebaşı Yaşam ve Bakım Merkezi için imzalar atıldı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehirli hayırseverlerin işbirliğiyle kente değer katacak yatırımlar hızla artıyor. Bölgede yapımı planlanan Yaşam ve Bakım Merkezi’nin protokolü törenle imzalandı.

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kırşehir Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi yıkıldı!

Kırşehir'deki Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi binasında yıkım çalışmaları başladı. 2011 yılında boşaltılan bina Aile Hekimliği ve Sağlık Ocağı olarak kullanılıyordu.

Eskişehir köy yollarında bakım çalışmaları sürüyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, mahalle statüsü kazanmış köy yollarında yapmış olduğu yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Asansör bakımı ne kadar sürede yapılmalı?

Asansör Yönetmeliği kapsamında monte edilmiş asansörleri ve aynı Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce monte edilmiş ve halen faal olan asansörleri kapsayan asansör bakımı ve işletmesi yönetmeliği gereğince, asansör bakımı ne kadar sürede yapılmalı?

Asansör bakım sözleşmesi örneği!

Asansör bakım sözleşmesi, asansörün bakımı için apartman yöneticisi ve yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır? Asansör bakım sözleşmesi örneği..

Asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Asansör bakım yönetmeliği gereğince, asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorunda oluyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Eskişehir PTT müdürlüğü PTT Hizmet ve Santral Binası'nı satışa çıkardı!

Eskişehir PTT müdürlüğü PTT Hizmet ve Santral Binası mevcut haliyle 16 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da Eskişehir PTT Başmüdürlüğünde ihale ediliyor. Taşınmazın ihalesi kapalı zarf artırma usulüyle yapılacak.

Ulaşlı Mezarlık alanında bakım çalışması gerçekleştirildi!

Gölcük Belediyesi Mezarlık işleri Müdürlüğü ekipleri bir süre önce başlattıkları genel bakım ve temizlik çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Bu yönde yapılan çalışmaların bir yenisi Gölcük Belediyesi Ulaşlı Mezarlığında gerçekleştirildi.

Boğaziçi Yönetim Site Müdürleri asansör bakımı gündemi ile toplandı!

Marmara Bölgesinde yönetim hizmeti sunulan tüm sitelerim her ay mali ve idari işlerinin görüşüldüğü site müdürler toplantısında bu ay Asansör Bakımı ve Kontrolleri masaya yatırıldı.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki sahaların bakım ihalesi 26 Eylül'de!

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu; Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki ana saha, ek stadyum ve antrenman sahalarındaki 14 bin 500 metrekarelik alandaki bakım işini ihaleye çıkarıyor.

Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi bakım onarım işi ihaleye çıkıyor!

İKN Ceza İnfaz Kurumları Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi'nde tadilat ve bakım onarım işi projelerinin hazırlanması işini 22 Eylül 2014 tarihinde saat 09.00'da ihaleye çıkarıyor.

eski tank bakım fabrikası arazisi inşaatı Haberi

eski tank bakım fabrikası arazisi inşaatı

Zeytinburnu'nun Marmara sahilini kapatan otellere iş işten geçtikten sonra ayar verilmeye çalışılıyor. Devasa Ottomare, nispeten daha alçak olan Novotel ve İbis Otel ile 16/9 gökdelenleri Zeytinburnu sahilini adeta kapatmış durumdalar. Şimdi bunların ortasına yeni bir inşaat daha geliyor. 


EN FAZLA 20 KATLI OLACAK

Ottomare'nin yaklaşık 500 metre doğusunda, 16/9'un yaklaşık 600 metre batısında bulunan, 111 bin metrekarelik eski tank bakım fabrikası arazisine yeni inşaatlar yapılacak. Siluet tartışmalarından sonra söz konusu araziye 70 metre yükseklik hakkı verildi. 

Ancak, bu yüksekliğin de olumsuz etki yapacağı anlaşılmış olmalı ki yeni bir ayarlama yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Mart 2014 tarihinde arazinin imar planlarında yeniden düzenleme yaptı. 9 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan yeni düzenlemede, yükseklik hesabının arazinin doğal...