03 / 05 / 2024

eski Topkapı Otogarı

eski Topkapı Otogarı

1994 yılında Topkapı'da tarihi surların yanındaki Anadolu ve Trakya Otogorları'nın Esenler'e taşınmasıyla boşalacak 44 bin metrekarelik arsanın, mafyaya kaptırılmadan ve rant kapısı olmadan yeşil alan yapılması istenmiş.

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Eskişehir Çifteler hizmet kompleksi tamamlanıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet kompleksi inşaatında sona gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacak komplekste; otogar, itfaiye, ESMEK, eğitim ve toplantı salonları yer alacak.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

Antakya'nın eski otogarı 46 milyon liraya icradan satılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya eski otogarını satıyor. Otogarın ihalesi 46 milyon lira muhammen bedel ile gerçekleşecek.

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Eskişehir Çifteler Otogarı'nın temeli atıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çifteler İlçesi’nde hayata geçireceği Yeni Otogar Binası ve Hizmet Birimleri Merkezi'nin temelini attı.

Samsun Bafra'ya otogar müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra'daki projelerle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, ''Şimdi eski otogarı Bafra’nın girişinden çıkartacağız ve bu müjdeyi vermek istiyorum'' diye konuştu.

İnistanbul Topkapı Şubat 2017 kampanya fiyatları!

İnistanbul Topkapı projesi İstanbul Topkapı'da eski Şişecam Fabrikası arsasında hayata geçiriliyor. İşte İnistanbul Topkapı Şubat 2017 kampanya fiyatları...

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Aydın'daki eski otogar arazisi kaderine terk edildi!

Aydın'da Şubat 2014'te yeni otogarın faaliyete geçmesi ile yıkılan eski otogar alanı toz toprak altında kaldı.

Aydın eski otogar alanı Efeler Belediyesi'ne devredildi!

Aydınlı eski Bakan Nahit Menteşe, mülkiyeti kendilerine ait olan ve belediye hizmet binası yapmak üzere Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın istediği eski otogar alanını Efeler Belediyesi’ne devrettiklerini açıkladı.

eski Topkapı Otogarı Haberi

eski Topkapı Otogarı



Topkapı'yı yeşil cennet yapalım


İstanbullular, otogardan boşalan alanın mafyaya kaptırılmadan Londra'daki Hyde Park gibi düzenlenmesini istiyor.


Topkapı'nın mezbelikten kurtarılması için tarihi fırsat kapımızda. Şimdi İstanbulluların en büyük dileği; otobüs garajlarının Ferhatpaşa'daki yeni otogara taşınmasıyla boşalacak Anadolu ve Trakya otogarlarının 44 bin metrekarelik arsasının yeşil alan yapılması.


Yıllardır Topkapı'nın pisliğinden düzensizliğinden ve seyyar satıcılarından bunalan İstanbullular, boşalacak yerin bir rant olarak görülmemesini, buraya siteler ve işyerleri yapılmaması gerektiğini belirterek, belediyeye ait bu geniş alanın en kısa zamanda İngilizlerin ündü Hyde Park'ı gibi yapılmasını istiyor.


Garajların taşınmasıyla boşalacak yazıhanelerin seyyar satıcılar, uyuşturucu tacirleri, mafya ve fuhuş sektörünce işgal edilerek, Topkapı'nın yeni bir ''suç semti''...