17 / 05 / 2024

eski uçak kütüphane oluyor

eski uçak kütüphane oluyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında hayata geçirilecek proje kapsamında, uçuş ömrünü dolduran 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi uçağın bir firmadan satın alındığını söyledi....

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

Bayram öncesi uçak biletleri de zamlandı! Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus! İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram yaklaşırken uçak bileti fiyatları pes dedirtti! Peki, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda en ucuz uçak bileti fiyatları ne kadar? Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus... İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!

57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan Gaziantep Millet Bahçesi'nde bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi inşa edilecek. Gaziantep Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

eski uçak kütüphane oluyor Haberi

eski uçak kütüphane oluyor

Çankırı Belediyesi'nin Türk Hava Yolları'ndan satıl aldığı uçuş ömrünü doldurmuş 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi yolcu uçağı, kütüphane olarak kullanılacak.


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında hayata geçirilecek proje kapsamında, uçuş ömrünü dolduran 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi uçağın bir firmadan satın alındığını söyledi. 


Uçağın parçalar halinde 5 tırla kente getirildiğini anlatan Dinç, şunları kaydetti:


"Kent Park'ın yanındaki arazide montaj işlemleri devam eden uçağı mart ayına kadar tamamlayıp, kütüphane olarak hizmete alacağız. Uçakta düzenleme çalışmaları sürüyor. Uçağımızın iç dizaynını hem kafe hem de kütüphane şeklinde yapacağız. Aileler çocuklarıyla buraya gelip vakit geçirebilecek. Uçağımız çok büyük. Aynı anda 150 öğrencinin kitap okuyabileceği kapasiteye sahip."


Dinç, çocukların yetiştirilmesinde kitabın önem taşıdığını vurgulayarak, "Uçağın yanı...