29 / 04 / 2024

eskişehir gökdelenler

eskişehir gökdelenler

Eskişehir yolu üzerine yer alacak gökdelenlerin yükseklik engeli kalktı. Ancak bu kez de gönmesgut ve Yenimahalle'deki yüksek katlı derilen yazıdaki detaylar, Eskişehir yolu binalar için risk ortaya çıkarttı.

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Günyüzü sosyal konut projesi...

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Eskişehir 18 Eylül Stadyumu'nun yenilenmesi meclis gündeminde!

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan 18 Eylül Stadyumu'nun fiziki durumuna ve yenilenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir'de evden çıkmamak için evini kundaklayan kiracı gözaltına alındı!

Eskişehir'de evden çıkmamak için kirada oturduğu evini kundaklayan kiracı gözaltına alındı.

Eskişehir'den arazi alan yabancılar meclis gündeminde!

Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşları meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 

Eskişehir'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Eskişehir Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kararının durdurulması sonrasında sorunlar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar hizmet bekliyor.

Eskişehir Gündoğdu baştan sona yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için belediye meclisinin kararını bekliyor.

Flora Evleri ile Eskişehir'de hayat güzelleşiyor!

Eskişehir'de inşa edilen Flora Evleri ile hayat daha güzel bir hale geliyor.12 blok olarak inşa edilen projede çeşitli sosyal donatı alanlarına yer veriliyor.

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediyenin, işlemlerini doğru şekilde yaparak başvuruya gelenlere yirmi günde inşaat ruhsatı verebileceğini söyledi...

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuru günleri!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Evleri'nde 2 adet daire satışta. İşte TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuru günleri...

Eskişehir'de otopark inşaatında göçük! 3 yaralı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait katlı otopark inşaatında beton kalıp göçmesi sonucu 3 işçi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

eskişehir gökdelenler Haberi

eskişehir gökdelenler

BBP'nin Keçiören ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Uyar, mania hattının haksızlıkları gidermek yerine Etimesgut ve Yenimahalle'de inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğini belirtti. Uyar, "Bu ilçelerde dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma yoluna gidilecek olması Ankara'yı daha da beton yığını haline getirecek. Eskişehir Yolu'ndaki binaların sıkıntıları giderildi ancak Etimesgut ve Yenimahalle'deki arsaları inşaat yapılamaz, yapılsa bile inşaat emsalini kullanamaz hale getirmiştir" dedi. 


Usul ve esaslara yönelik talimatın 10. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Yeni yapılan yükseklikleri hiçbir şekilde zemin seviyesinden itibaren 30 metreden fazla olamaz" ifadesinin 10 katın üzerinde yapılaşmayı engellediğini dile getiren Uyar, "Göksu Park civarında bulunan 30 katlı binaya rağmen bölgede artık 10 katın üstüne çıkılamayacak. 

Sonuç olarak Ankara'nın bir bölgesini rahatlatan yeni talimat diğer yerlerde eskisinden de beter yeni problemler...