01 / 05 / 2024

eskişehir konya yolu

eskişehir konya yolu

ODTÜ arazisinden bir kısmından geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu bağlantı projesine ilişkin çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma amaçlı imar planı önerisini onaylamasının ardından başlayabileceği bildirildi...

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesiyle ilgili 4 soru TBMM'de!

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesi TBMM gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankara'nın yeni merkezi Eskişehir yolu olacak!

Ankara’nın büyüme yönünün batıda olduğunu belirten Besa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 5 yıl içinde bölgenin yeni merkezinin Eskişehir yolu olacağını söyledi.

Eskişehir yeni stadyum yolu genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’de yapımı devam eden yeni stadyum yolunda sorumluluğu altında bulunan alanda yolları genişleterek asfaltlama çalışmalarına başladı.

Eskişehir İnönü-Bilecik yolu yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, İnönü ilçe merkezini Bilecik il sınırına bağlayan Kandilli yolunda zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Eskişehir Yolu'nda yapılaşma hız kazandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan hareketliliğin konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini belirterek bölgede yapılaşmanın hız kazandığını söyledi.

Eskişehir Seyitgazi’de bisiklet yolu yapılıyor!

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi yürüyüş ve bisiklet yolları için çalışmalara başladı. Seyitgazi ilçe giriş kaldırım ve tretuvar çevre düzenleme işi projesi ihalesi gerçekleşerek yer teslimi yapıldı.

Eskişehir Yolu yaşam ve iş merkezlerine ayrıcalık sunuyor!

Büyüyen Ankara yeni yerleşim yerlerinin ortaya çıkmasını sağlarken, bu gelişimden iş dünyası da nasibini alıyor. Sunduğu çok sayıda avantaj nedeniyle Eskişehir Yolu hem yaşam hem de iş merkezi ayrıcalıkları sunuyor.

Eskişehir Yolu Güneyi imar planları iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Yolu güneyindeki tapulama ve imar planları Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi.

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Next Level Rezidans iletişim bilgileri!

Teslimlerin hemen gerçekleştiği Next Level Rezidans projesi çeşitli sosyal alanları içerisinde barındırıyor. Lokasyon olarak Eskişehir - Konya Yolu 'nun kesişim noktasında yaşama geçirilen Next Level Rezidans iletişim bilgileri şu şekilde...

Eskişehir Yolu Kamu Kuruluşları Alanı imar planı askıya çıktı!

Ankara Çankaya Beytepe (Lodumlu) Mahallesi'nde yer alan Eskişehir Yolu Kamu Kuruluşları Alanı'na ilişkin imar planı teklifi bugün askıya çıktı. Planlar 14 Ekim'de bakanlık tarafından onaylandı...

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu'daki ormanlık alan imara açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara - Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu mevkisindeki 238 hektarlık ormanlık alanı imara açmak için imar planı çalışmalarına başladı. Söz konusu alana yaklaşık 15 bin konut yapılabilecek.

eskişehir konya yolu Haberi

eskişehir konya yolu


ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, AA muhabirine, Anadolu Bulvarı’nın devamı olarak, üniversite arazisinin doğu bölgesinden geçecek yol güzergahına ilişkin "Koruma Amaçlı İmar Planı" çalışmalarının ilgili kurumların katılımıyla tamamlandığını ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğunu söyledi. 


Bakanlıktan onay beklediklerini belirten Acar, "Onay öncesinde bu yolla ilgili herhangi bir şey yapmak mümkün değil'' dedi. 


Projeyi protesto amacıyla kurulan çadırların, ODTÜ arazisi dışında olduğunu ifade eden Acar, ''ODTÜ'lüler demek de ne kadar doğru bilmiyorum. Etkinliğin içinde olanlar arasında ODTÜ öğrencileri ve öğretim üyeleri, çalışanları olabilir ama dışarıdan da katılanlar olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.


Bu yolun 1994'teki imar planında da yer aldığına işaret eden Acar, konuyu üniversite yönetim kurulunda tartıştıklarını, Koruma Amaçlı İmar Planı teklifi sunduklarını anlattı.


Acar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu planı...