23 / 12 / 2024

Ankara'nın yeni merkezi Eskişehir yolu olacak!

Ankara'nın yeni merkezi Eskişehir yolu olacak!

Ankara’nın büyüme yönünün batıda olduğunu belirten Besa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 5 yıl içinde bölgenin yeni merkezinin Eskişehir yolu olacağını söyledi.



Başkent hızlı gelişimi ile belirli aralıklarla kentin ana merkezini de değiştiriyor. Ulus ile başlayan Kızılay, Çankaya ve Çukurambar ile devam eden ana merkezin 5 yıl içinde Eskişehir yolu olması planlanıyor.


Ankara’da yaklaşık 50 yıldan beri yaptıkları inşaat çalışmaları ile kentin gelişimine yön veren kuruluşlardan Besa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, gece nüfusu 5 milyona ulaşan Ankara’nın artık memur şehri algısından kurtulduğunu kentin hızla sanayi ve ticaret merkezi haline geldiğini kaydetti.

Efe Bezci bu hızlı büyümenin her kentte olduğu gibi Başkent’te de yeni merkez ihtiyaçlarının doğmasına neden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:


“İş dünyası zaman kaybının önlenmesi için belirli noktalarda yoğunlaşmaya sever. Kısa süre önce Çukurambar’ın altın losyonunda inşa ettiğimiz Besa Kule gibi ihtiyaç duyulan her noktaya neredeyse yürüme mesafesinde kalmak hemen altında gurme mekanlarında zaman geçirmek iş dünyasının olmazsa olmalarından. Elbette belirli süre sonunda bazı merkezlerde sıkışma ihtiyaca cevap vermeme yeni arayışlara neden oluyor.”


Ankara’nın büyüme yönünün batıda olduğunun altını çizen Bezci, “Bu durum ve yapılaşma yoğunluğu kentin çok değil 5 yıl içinde yeni merkezinin Yaşamkent’e uzanan Eskişehir yolu olacağını gösteriyor. Bu lokasyonda yaptığımız Kule Evo projesini önemli yatırımcılarının değerlendirmesi de bunun işareti. Kule Evo dakik yatay mağaza boylarında faaliyete geçen ilk firmalara baktığımızda da Migros ve Sturbucks gibi yatırımda öncü kuruluşları görüyoruz” dedi.


ÖNEMİNİ KORUYACAK

Panele katılan uluslararası şirketlerin CEO'ları, Türkiye'nin lokasyonunun önemli olduğunu ve önemli kalmaya da devam edeceğini vurgulayarak, şu ilginç tespiti yapıyor: Dünyada kaç ülkenin, böyle bir coğrafi konumu var? Panelin katılımcılarından Philip Morrissa CEO'su Enrique Jimenez, "Neden Türkiye?" sorusuna, "Türkiye'nin genç nüfusu hem üretim, hem de tüketim açısından önemli. Dinamik nüfus, uluslararası şirketler için cazibe oluşturuyor. Genç nüfus, Türkiye'nin itici gücü ve uzun yıllar öyle olacak. Ayrıca Türkiye'de orta sınıf büyüyor ve gelişiyor. Türkiye'ye şirket olarak güveniyoruz. Yatırıma devam ediyoruz" cevabını verdi.


DALGALANMALAR GEÇİCİ

Türkiye'nin başarı öyküleri yazmaya devam edeceği konusunda hemfikir olan katılımcılar, konjonktürel dalgalanmalara aldanılmaması gerektiğine işaret ediyor.


Bir katılımcının tarifi ise etkileyici: "Bazen bir kağıda çok yakından bakınca iyi okuyamaz, net göremezsiniz. Konjonktürel olan ile yapısalı birbirinden ayırarak bakmalıyız. Olup bitenlere biraz bu gözle, yukarıdan bakarak değerlendirebilirsek, Türkiye'yi çok daha iyi anlayabiliriz." Hükümetin reform kararlılığı da yatırımcıların umudunu artırıyor.


YATIRIMCIYA TURKUAZ HALI

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu-Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, "Neden Türkiye?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Türkiye'de reformlar devam ediyor. Ülkemizde uluslararası yatırımcıya dönük, 'Turkuaz Halı' uygulaması var. Rahat çalışabilmeleri için her türlü imkân tanınıyor." Bu sözler karşısında, ABD merkezli bir uluslararası grubun ülkemizdeki CEO'su, "Türkiye başarı öyküleri yazmayı sürdürecek" dedi. Bu mesajı Washington'da inanarak, içtenlikle vermesi, Türkiye için çok önemli...



Sabah


Geri Dön