19 / 05 / 2024

Eskişehir Kümbet Köyüne koruma

Eskişehir Kümbet Köyüne koruma

Seyitgazi Belediyesi Meclis Üyesi ve Kümbet köyü eski Muhtarı Seydi Kanat, birinci derece sit alanı olan köy ve çevresinin korunması için görevli atanmasını istediklerini söyledi.

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

Eskişehir’de simide bir yılda yüzde 80 zam geldi!

Eskişehir’de simide zam geldi. Ocak ayında 5 TL'den satılan simit 2023 yılı bitmeden yüzde 80 zamlanmış oldu. Peki, Eskişehir’de simit ne kadar oldu? İşte detaylar...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Eskişehir'de metruk binalar yıkılıyor! 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığı ile güvenliğini tehdit eden yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Eskişehir Kümbet Köyüne koruma Haberi

Eskişehir Kümbet Köyüne koruma

Seyitgazi Belediyesi Meclis Üyesi ve Kümbet köyü eski Muhtarı Seydi Kanat, birinci derece sit alanı olan köy ve çevresinin korunması için görevli atanmasını istediklerini söyledi.

Seydi Kanat, yurt dışından ağırlıklı olmak üzere çok sayıda konuk ağırlayan bölgenin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu anlattı. Buranın koruma ve imar planından geçirildiğini belirten Kanat, bütün çabalara rağmen özellikle il dışından gelen definecilerin sebep olduğu tahribatın önüne geçilemediğini söyledi. Bölgede birçok tarihi döneme ait eserler bulunduğunu, buraların korunması için bir görevli atanmasını önerdikleri belirten Seydi Kanat, “Yazılıkaya’da görevli bir arkadaşımız hem rehberlik de yaparak gelen yabancı ve yerli turistlere yardımcı oluyor, hem de oraları sürekli gözetim altında tutuyor. Köy çevremize de böyle bir sorumlunun atanmasını istiyoruz. Bu durumda hem bir insanımıza istihdam sağlanmış...