03 / 05 / 2024

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi

Eskişehir Valiliği ile Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen, kenti ve belli noktaları tanıtıcı harita ile mobil uygulamayı içeren "Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi"nin lansman toplantısı yapıldı.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eskişehir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık natamam site!

T.C. Eskişehir 4. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Batıkent Mahallesi, 19087 ada 1 parselde yer alan natamam siteyi 14 milyon 900 bin TL'ye satıyor... 

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Eskişehir Batıkent'e yeni itfaiye binası inşa edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 3000 metrekarelik alana yeni itfaiye hizmet binası yaptı.

Eskişehir yeni kent meydanına kavuştu!

Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern bir meydana dönüştürüldü.

Eskişehir'de icradan 6 milyon TL'ye satılık arsa!

Eskişehir 7. İcra Dairesi tarafından Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi Batıkent Mahallesi'ndeki arsa satışa çıkarıldı. Arsanın satış bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

ETO'dan Eskişehir'e dev yatırım!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamında çalışmalarına hızla devam ediyor

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

Eskişehir Tepebaşı'nda Kent Enstitüsü kurulacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, yüzbinlerce insanın yararlanacağı Kent Enstitüsü kuracak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan modüllerle uzaktan eğitim modeliyle eğitim verileceğini açıkladı.

Eskişehir Emniyeti taşınıyor!

Eskişehir Emniyeti, yeni binasına taşınmaya başladı. Kent merkezindeki eski binanın Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü olacağı ve en üst katının da sosyal tesis olacağı öğrenildi.

Eskişehir Tepebaşı'nda yollar asfaltlanıyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Batıkent Mahallesi, Bozdağ ve Yarımca’da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Eskişehir'de kent bulvarları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent merkezine yeni bulvarlar kazandırıyor. Belediye ekipleri Zincirlikuyu mahallesinde bulunan Kenter Bulvarı’nda asfalt sathi kaplama çalışmalarına hız verdi. Bulvarın kısa bir sürede tamamlanacağını ve trafiğe açılacağı belirtildi.

Eskişehir Süper Kent projesinde sona gelindi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, hükümet olarak toplumu ilgilendiren yeni ve özel projelerle ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi Haberi

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi

Üniversitenin İki Eylül Yerleşkesi'ndeki enstitü binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Güngör Azim Tuna, kent için önemli bir çalışmanın tamamlandığını söyledi.


Gelişen bir ülke ve gelişen bir Eskişehir olarak teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını belirten Tuna, şunları kaydetti: 


"Bu işlerin ana temelini atmak en önemli unsur. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette yazılım gelişerek daha farklı bir hale gelecek ve çok daha faydalı bir mobil uygulama olacaktır. Kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilen bu uygulama hakikaten çok başarılı bir iş. Turizm adına önem arz ediyor. Anadolu Üniversitemiz başta olmak üzere tekrar herkese, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."


AÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Uğur Avdan da tamamladıkları çalışmanın, kent merkezinin hizmet noktalarını, ulaşım bilgileri ve uydu görüntüleri kapsayan...