10 / 05 / 2024

Eskişehir Modern Sanat Müzesi son durum

Eskişehir Modern Sanat Müzesi son durum

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 3 işçi alıyor! Başvuru koşulları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu'nadan (İŞKUR) yayımlanan ilana göre, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne, sanat galerisi ve müze işçisi 3 personel alacağı bildirildi. İlana göre son başvuru tarihi ise 25 Nisan 2022.

500 milyar euroluk küresel demiryolu oyuncuları Eskişehir’e geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı desteği ile Modern Fuarcılık'ın düzenlediği Rail Industry Show Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, 02-04 Aralık 2020 tarihinde Eskişehir ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Eskişehir yeni kent meydanına kavuştu!

Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern bir meydana dönüştürüldü.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yerine modern eğitim kurumu geliyor!

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu binası yerine 20 derslikli modern bir eğitim kurumu yapılacak. Eskişehir il Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Arsayla ilgili sorunumuzu hallettik, ihale süreci bitti" dedi.

Eskişehir Kentsel Siti’nin geleceğine yön verilecek!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kentsel Siti Alan Başkanlığı Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda “Alan Yönetimi ve Yönetim Planı” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda eşgüdüm içinde çalışmada yaşanan sıkıntılar görüşüldü.

Eskişehir Basın Parkı hizmete açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ,Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması kapsamında parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturmak için başlattığı çalışmalarını tamamladı.

Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi'nde zemin etüdü çalışmaların başladı. Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar, 64 hektarlık alanı kapsıyor. Projede kapsamında bulunan tüm yapıların yıkılarak bölgenin modern bir bölge olması hedefleniyor.

Eskişehir Masal Şatosu yarın açılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu, bakım ve onarım çalışmalarının ardından tekrar açılıyor.

Eskişehir Bilim Deney Merkezi yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve geleceğe ışık tutan Bilim Deney Merkezi, 4 Mayıs 2016 tarihinden itibaren bakım ve onarım çalışmaları için kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

Eskişehir'de dönüşümün en güzel örneği Özdilek Sanat Merkezi!

Eskişehir’de, çocukların en gözde mekânlarından biri haline gelen Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde geçen yılki çeşitli sosyal faaliyetlere bin 464 kursiyer katıldı.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi son durum Haberi

Eskişehir Modern Sanat Müzesi son durum

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde inşa edilecek olan modern sanat müzesi projesinin ilk detaylarını internet sitesinden paylaşıldı. 


Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates'in üstleneceği projenin tasarımında, Odunpazarı'nın kültürel ve tarihsel öğeleri göz önüne alınmış. 


Yatay olarak dizilmiş odun parçaları dev birer kasa gibi konumlanacak ve birbirine geçmiş yapısıyla müzede ilerledikçe daha geniş iç mekanlar yaratılacak. 


Ters dönmüş tahta kasaların içe içe geçmiş yapısı sayesinde de müze içine de daha fazla güneş ışığının girmesi sağlanacak. 


Bölgenin ve geleneksel Osmanlı mimarisinin de öğelerini taşıyacak olan müze, Odunpazarı'nın genel çehresine de uyum...