17 / 05 / 2024

eskişehir pendik hızlı tren ne zaman açılacak

eskişehir pendik hızlı tren ne zaman açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada yüksek hızlı tren konusunda yapılan son çalışmalara ve gelinen noktaya değindi...

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Hızlı tren seferleri 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkıyor! 5 Eylül 2022 Hızlı tren fiyat listesi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Hızlı tren seferlerini 10 Eylül 2022’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıyoruz. Ayrıca Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak." dedi. İşte haberin devamı…

TOKİ'den Eskişehir'e 70 yeni konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan TOKİ Eskişehir İli Mihalgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi 70 Konut) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Eskişehir'e 3 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Eskişehir'de 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

TOKİ'den Eskişehir Mihalgazi'ye 70 yeni konut!

Eskişehir İli Mihalgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi 70 Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Eskişehir Odunpazarı'nda 12.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

T.C. Eskişehir 6. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Yassıhöyük Mahallesi, 109 ada 1 parselde yer alan fabrika ve arsasını 12 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

TOKİ'den Eskişehir Beylikova'ya 189 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Eskişehir Beylikova'da 189 yeni konut hayata geçirecek.

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerine ilişkin konuştu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor?" dedi...

eskişehir pendik hızlı tren ne zaman açılacak Haberi

eskişehir pendik hızlı tren ne zaman açılacak


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sabah Bursa'da yüksek hızlı tren çalışmalarını ve tünel çalışmalarını yerinde izlediklerini, ardından Yalova'daki otoyol çalışmalarını yerinde gördüklerini anlattı.


- "Otoyol projesi hayata geçtiğinde İstanbul-İzmir 3,5 saat olacak"


Konuşmasında, Bakanlık bünyesinde yapılan ulaştırma yatırımlarından da bahseden Elvan, üçüncü köprüden üçüncü havalimanına, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a kadar çoğu projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar olduklarını söyledi. Elvan, İstanbul Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren ve İstanbul'u Bursa üzerinde İzmir'e bağlayacak otoyolda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları anlattı:


"Bu projeleri engellemek isteyenler, rahatsız olanlar var. Bugün İstanbul'dan, Pendik'ten İzmir'e 8-10 saatte gidiyorsunuz. Eğer biz otoyol projemizi gerçekleştirirsek 3 saatte, 3 saat 15 dakikada İzmir'e ulaşacaksınız. Bundan birileri rahatsız oluyorsa...