02 / 05 / 2024

eskişehir tramvay

eskişehir tramvay

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Salih Koca: 2015'te tramvayı yeni stadyuma getireceğiz!

Salih Koca, "Bin 450 metre ötesinde tramvay var. Biliyorsunuz 15 ilave oldu, 25 mahalleye daha tramvay ulaşımı sağlandı. Buraya bin 450 metre mesafede. 2015'te onu inşallah buraya getiririz" dedi.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Eskişehir Uluönder tramvay durağı genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Uluönder Mahallesi Sultan Sokakta bulunan Uluönder tramvay durağında vatandaşların iniş ve binişlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla durak platformu genişletme çalışmalarına başladı.

Tramvay Eskişehir’de emlak fiyatlarını artırdı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılında hizmete aldığı hafif raylı sistem (tramvay) ulaşımı sonrası, seferlerin yapıldığı güzergahlar üzerindeki gayrimenkul değer artışları ve kentsel gelişimler göze çarpıyor.

Eskişehir raylı sistem kapasitesini iki katına çıkardı!

İç Anadolu’nun kavşak noktası Eskişehir’de tramvay hatları 4 yeni bölgeye uzatılarak 40 kilometreye çıkarıldı. Estram’ın 40 mahalleyi birbirine bağlayan hafif raylı sistem hattı günlük ortalama 101 bin yolcu taşıyor

Eskişehir Çamlıca ve Batıkent - SSK Tramvay hattı törenle açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çamlıca ve Batıkent- SSK Tramvay Ring hatlarının açılışında yaptığı konuşmada, "Rahat ve konforlu ulaşım olan tramvay hatlarını Eskişehir’in her yerine götürmek en büyük amacımız" dedi.

Eskişehir Emek-71 Evler tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emek-71 Evler Tramvay hattı düzenlenen tören ve ilk seferle hizmete açıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, tramvayla ilk turu attı...

Eskişehir'de tramvay enerji testleri başlıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ nin tramvayı 3 bölgede 20’ den fazla mahalleye daha ulaştıracak yeni tramvay uzatma hatlarında, enerji testlerinin Emek-71 Evler hattında başlayacağı bildirildi...

Eskişehir tramvay hattı projesinde plan değişikliği yapıldı!

Eskişehir'de mevcut tramvay hatlarının uzatılması projesi kapsamında çalışmaları süren Emek-71 Evler hattında, mevcut hatta bağlantısındaki makas sistemlerinin ''kavşağa sığmadığı'' gerekçesiyle, plan değişikliği yapıldığı bildirildi

TOKİ Eskişehir Vadişehir'de 165 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Eskişehir – Vadişehir 3. Etap Toplu Konut Projesi kapsamında 1 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak

Eskişehir'de 3 milyon 691 bin TL'ye satılık 5 arsa!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, Sultandere Köyü, 276 ada, 1 ve 2 nolu parselleri, 281 ada, 2 nolu parseli, 299 ada, 1 nolu parseli ve 315 ada 3 nolu parselde yer alan toplam 5 arsayı satışa sunuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden satılık 5 arsa!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanlığı Odunpazarındaki 5 arsayı satmak üzere ihale düzenledi. Arsaların yüzölçümleri 2 bin 274 metrekare ile 13 bin 573 metrekare arasında dağılıyor

eskişehir tramvay Haberi

eskişehir tramvay

Anadolu Gazetesi köşe yazarı Kerem Akyıl, bugünkü köşesinde 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattını kaleme aldı. 

İşte Kerem Akyıl'ın 'Bu hat emlak fiyatlarını artırır' başlıklı yazısı...

Eskişehir'de yapımı uzun süredir devam eden 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı nihayet tamamlandı ve bugün itibarıyla vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Yapımı uzun süredir devam eden 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı nihayet tamamlandı ve bugün itibarıyla vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Böylece Eskişehir'deki tramvay hatlarının toplam uznluğu 55 kilometreyi bulmuş oldu. Tabii Kumlubel Hattı'nı da sayıyoruz. Bu hattın da en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini aldık. Öncelikle emeği geçenleri tebrik edelim.

Ancak söz konusu tramvay hattı zamanında bitirilemedi. 

Ne sebepten olursa olsun, elbette bu hattın gecikmiş olması Eskişehir'deki trafik yoğunlaşması açısından...