10 / 05 / 2024

eskişehir zemin yapısı

eskişehir zemin yapısı

Eryap A.Ş. CEO ’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada, Eskişehir ’de bulunan yeraltı su kaynaklarıyla ilgili olarak binaların temellerinde risk taşıyan bir durum olduğunu söyledi.

Emrullah Eruslu: Binaların temeli büyük risk taşıyor!

Emrullah Eruslu, "Eskişehir'de yerleşim alanlarında, zeminin büyük bir bölümü ilk 10 metreye kadar kum, silt ve kil karışımlarından oluşur. Bu nedenle kentin temelde su yalıtımına diğer illerden çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Eskişehir'de 58 bin metrekarelik arsa satılacak! İhalesi 30 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Alpu Belediye Başkanlığı, Eskişehir Alpu'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapıyor! Bu fırsat bir daha gelmez!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 282 sözleşmeli personel istihdam edecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı ilanını açıkladı. İşte o ilanın detayları…

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alıyor! Son başvuru 10 Şubat 2023!

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olarak belirlendi.

5 soruda TOKİ Eskişehir Sosyal Konut Projesi 2022! Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Eskişehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Eskişehir'de kat karşılığı yapım işi ihalesi! 

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Şirintepe'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir 2. Yapı Fuarı 25-28 Kasım'da!

İnşaat sektörünün profesyonelleri, ikinci defa Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı’nda bir araya geliyor. Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Eskişehir'de Kızılay kirasını ödeyemeyen esnafı icraya verdi!

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Eskişehir 2. Etap projesi 4 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 2.Etap 428 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs Pazartesi günü saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 2. Etap ihalesi 5 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

eskişehir zemin yapısı Haberi

eskişehir zemin yapısı


Bir butik otelin toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan Emrullah Eruslu, Eskişehir’de bulunan konutların zemin yapısı ve yalıtımları ile ilgili konuştu. Eruslu, ‘‘Yeraltı su seviyesi çok yüksek olan Eskişehir’de yapıların yüzde 85’inde su yalıtımı bulunmuyor. Yalıtım yapılmayan binaların ömrü yüzde 50 azalıyor’’ dedi.


Binalardaki korozyon tehlikesine değinen Emrullah Eruslu, ‘‘Su yalıtımı olmayan binaların taşıyıcı duvarlarının içindeki demirler yıllar içinde korozyon yani paslanma nedeniyle çürüyor. Bina inşa edildikten 10 yıl sonra su yalıtımsız binalar taşıma kapasitelerinin yüzde 66’sını kaybediyor. Yani binamız içten içe çürümeye başlıyor. Bu da depreme karşı binanın dayanıklılığını düşürüyor. Bu tespit İstanbul’da 1999 depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı araştırmayla da raporlandı. Rapora göre, yıkılan binaların yaklaşık yüzde 70’i korozyonun etkisiyle yıkıldı ve can kaybına yol açtı’’ diye konuştu. Eruslu,...