18 / 05 / 2024

eskişehirde moloz dağı

eskişehirde moloz dağı

Süleyman Çakır Lisesi ve Kılıçoğlu Sineması Ocak ayında yıkıldı. İki binanın yıkılması soması şehrin iki noktasnda moloz dağı oluştu. Esnaf aylardır kaldırılmayan molozlar yüzünden isyan bayrağı açtı.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Eskişehir'de 58 bin metrekarelik arsa satılacak! İhalesi 30 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Alpu Belediye Başkanlığı, Eskişehir Alpu'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Binaları depremden kurtaran sismik izolatör pahalı mı ve eski yapılara da uygulanır mı? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra dikkatlerin yoğunlaştığı ve ‘mucize buluş’ olarak nitelenen sismik izolatörlerin fiyatı pahalı mı ve binaya sonradan eklenebiliyor mu? İşte yanıtı…

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapıyor! Bu fırsat bir daha gelmez!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 282 sözleşmeli personel istihdam edecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı ilanını açıkladı. İşte o ilanın detayları…

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

Samsun'da arazi kavgası! Eski eşini tüfekle öldürdü!

Samsun'da A.P. (51) isimli bir kadın, arazi anlaşmazlığı yaşadığı eski eşi Ali D.'yi (49) tüfekle vurup öldürdü.

TOKİ'den Eskişehir Beylikova'ya 189 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Eskişehir Beylikova'da 189 yeni konut hayata geçirecek.

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

Eskişehir'de 26.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Zincirlikuyu'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 26 milyon 924 bin 492 TL bedelle satışa çıkardı.

Kartal'da eski maden ocağı millet bahçesi oluyor!

Kartal'da uzun zamandır atıl bir gölet olarak bekleyen eski maden ocağı millet bahçesi oluyor. Kartal Millet Bahçesi, toplam 482 bin metrekarelik alandan meydana gelecek.

eskişehirde moloz dağı Haberi

eskişehirde moloz dağı

Süleyman Çakır Lisesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle ocak ayında yıkılmıştı. Uzun yıllar atıl vaziyette olan tarihi Kılıçoğlu Sineması ise geçtiğimiz aylarda Tepebaşı Belediyesi tarafından yıkıldı. İki binanın yıkılması soması şehrin iki noktasında moloz dağı oluştu. Esnaf aylardır kaldırılmayan molozlar yüzünden isyan bayrağı açtı. 


Süleyman Çakır Lisesi depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan bir projede Süleyman Çakır Lisesi binasının yıkılıp yerine 21 derslikli yeni okul yapılacağım açıkladı. Ocak ayında tamamlanan yıkım çalışmaları soması ortaya çıkan beton yığınlarının tamamı aradan aylar geçmesine rağmen ise alınmadı. Aynı manzara tarihi Kılıçoğlu Sinemasının yıkılmasından somada ortaya çıktı. 


Uzun yıllar atıl vaziyette duran akıbetinin ne olacağı merak konusu olan Kılıçoğlu Sineması için geçtiğimiz aylarda yıkım kararı alınmış ve temmuz gibi Tepebaşı...