23 / 07 / 2024

Eskişehirde yeni mahalle

Eskişehirde yeni mahalle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eskişehir'deki 770 hektarlık Kocakır mevkii, afet riskli alanların kentsel dönüşümü için rezerv alam olarak ilan edildi. 7 yeni mahallenin kurulacağı rezerv alanının planlaması ve tasarım çalışmaları yapılacak...

Eski tarihli ile yeni tarihli altın fiyatları arasındaki fark hesaplandı! Harem altın alış satış fiyatları 9 Temmuz Salı

Kuyumcularda altınlar eski ve yeni tarihli olarak satılıyor. Gram altından, Ata altına kadar tüm altın çeşitleri eski ve yeni tarihli olarak fiyatlandırılıyor. Peki eski ve yeni tarihli altın fiyatları arasındaki fark ne kadar?  Harem altın alış satış fiyatları 9 Temmuz Salı..

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 1.030 yeni konut için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni projelerinin ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek.

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Eskişehirlilere yeni konut müjdesi! Beklenen proje bu tarihte ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir projesiyle İnönü ilçesine yeni konutlar inşa edilecek. Söz konusu proje 12 Ekim'de ihaleye çıkacak.

TOKİ 2 büyükşehirde yeni projeler için düğmeye bastı! Bu kentlerde yaşayanlara ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2 büyükşehirdeki yeni projeleri için düğmeye bastı. TOKİ megakent İstanbul'da ve başkent Ankara'da 3 yeni proje inşa edecek. İşte detaylar...

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

TOKİ'den Konya'ya 3 yeni okul! İhalesi bugün!

Konya ili, Akşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Yeni Mahalle 16 Derslikli Eğitim Binası; Ortaköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Konya'ya 3 yeni okul müjdesi!

Konya ili, Akşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Yeni Mahalle 16 Derslikli Eğitim Binası; Ortaköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi (E-İhale) ihalesi 8 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Eski ve yeni site yönetimi birbirine girdi: 5 yaralı!

Başakşehir'de bir sitenin eski ve yeni yönetimi arasında kavga çıktı. Olay sonucunda 5 kişi silahla yaralandı.

İmar sorununun çözülmediği gerekçesiyle mahalle yolunu bariyerle kapattı!

Antalya Gazipaşa'da yaşayan Yusuf Erdal Güven, özel mülkü olduğunu söyleyerek Yeni Mahalle'yi D-400 karayoluna bağlayan İtfaiye Kavşağı'nı bariyerle dönüştürmek için trafiğe kapattı.

Samsun Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Samsun'da Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı.

Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Gölcük’te yeni devlet hastanesi, Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi, Gölcük Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası, 112 Acil Servis Binası inşaatları hızla sürüyor.

Eskişehirde yeni mahalle Haberi

Eskişehirde yeni mahalle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eskişehir'deki 770 hektarlık Kocakır mevkii, afet riskli alanların kentsel dönüşümü için rezerv alam olarak ilan edildi. 7 yeni mahallenin kurulacağı rezerv alanının planlaması ve tasarım çalışmalarının bir yıl da tamamlanması öngörülüyor. 


Eskişehir'i tek merkezli bir kent olmaktan kurtarmaya yönelik önemli bir adım olan rezerv alam hakkında bilgi veren Çevre Şehircilik Eskişehir İl Müdürü Hamza Yıldız, yapılan planlamayla bölgede 7 tane mahalle kurulmasının öngörüldüğünü belirtti. 

Yıldız," Bu alanda yenilenebilir eneıji kaynaklarının kullanılması üzerine bazı temel tasarım ilke ve öğeleri standartlaştırılmaya çalışılacak ve bunlar planlama ilkeleri olarak hayata geçirilecek. Yani eneıji verimliliği olan ve etkin kullanımının sağlandığı, konutlardaki atıkların merkezi bir sistem ile değerlendirildiği, mahalle bazında ısıtma sistemlerinin kurgulandığı, bisiklet yollan olan, örnek bir yaşam alam oluşturulacak" dedi.



Eskişehir'in...