18 / 05 / 2024

eskişehirdeki masal şatosu

eskişehirdeki masal şatosu

Masal Şatosu'nda Dede Korkut hikayelerinin, Kral Midas'ın canlandırıldığı masal odaları, Nasreddin Hoca'nın fıkralarının anlatıldığı, aralarında Keloğlan ve Tepe Göz'ün bulunduğu masal kahramanlarıyla buluşturan bölümler yer alıyor.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Eskişehir Masal Şatosu yarın açılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu, bakım ve onarım çalışmalarının ardından tekrar açılıyor.

İzmit'teki eski ve kullanmayan yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkmaya devam ediyor. İ zmit Belediyesi’nce, Veliahmet mahallesinde de bir harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Eskişehir ilk arsa tahsisleri ile hızlı bir gelişme trendine girdi!

Eskişehir önemli bir sosyoekonomik evrim geçirdi. Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Şehirdeki büyük dönüşümün son yıllarda daha çok hissedildiğini söyledi..

TOKi, 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkarıyor!

TOKİ, İstanbul,Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak.

TOKİ, 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkarıyor!

TOKİ, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 taşınmazı, 22 Ocak 2015'te açık arttırmayla satışa sunacak.

TOKİ 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak..

Samsun'da eski havaalanına devlet kampüs!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tüm kamu kurumlarını eski havaalanı arazisine taşımak için düğmeye bastı. Büyükşehir ayrıca, Samsuna büyük bir orduevi yapmak için de harekete geçti

Eskişehir Masal Şatosu’nu 10 günde 30 bin kişi ziyaret etti!

Çocuklarla birlikte ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği Masal Şatosu, Eskişehir’in değişen ve gelişen yüzünü gösteren en önemli projelerden biri olarak Eskişehir dışından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.

Eskişehir'deki masal şatosu açıldı!

Masal Şatosu'nda Dede Korkut hikayelerinin, Kral Midas'ın canlandırıldığı masal odaları, Nasreddin Hoca'nın fıkralarının anlatıldığı, aralarında Keloğlan ve Tepe Göz'ün bulunduğu masal kahramanlarıyla buluşturan bölümler yer alıyor.

Eskişehir Masal Şatosu 9 Mart'ta hizmete giriyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Sanat ve Kültür parkı içerisinde yer alan Masal Şatosu, hafta sonu Eskişehirlilerin hizmetine giriyor. Masal Şatosu, 9 Mart Pazar günü saat 14.00’da hizmete açılıyor...

Vietnam'da masal şatosu gibi otel inşa edildi!

Vietnam'da Dang Viet Nga isimli sıradışı bir mimarın 15 yıl önce çizdiği tasarımla inşa edilen Hang Nga Villa'ya ilgi büyük. 10 odası olan otelde tema doğa ve hayvan sevgisi...

eskişehirdeki masal şatosu Haberi

eskişehirdeki masal şatosu


Eskişehir'de, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki masal kahramanlarıyla buluşturacak "Masal Şatosu''nun açılışı gerçekleştirildi.


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'nda "Masal Şatosu"nun açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türkiye'nin geleceğini çocuklara emanet ettiğini belirterek, çocuklardan Türkiye'nin geleceği için büyük beklentilerinin olduğunu kaydetti.


Bugüne kadar genç nesiller için çalıştıklarını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:


"Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar çok seneler geçti. O günün çocukları büyüdüler, anneleriniz ve babalarınız oldular. Cumhuriyet çok değerli bir ülkümüz bizim. Size hediye ettiğimiz bu güzel vatan için sizden çok büyük beklentimiz var. Mustafa Kemal Atatürk sizlere cumhuriyeti teslim ederken, sizlerin büyük insanlar olmanızı, bilime önem veren insanlar olmanızı istiyor ve düşünüyordu. Çocuklar, gelecekte yepyeni bir...