21 / 05 / 2024

Eşlerin kendilerine ait konutları da aile konutu mudur

Eşlerin kendilerine ait konutları da aile konutu mudur

Aile konutu konusunda eşlerin konutları, arsa veya işyerleri için ne deniyor? Arsa veya tarla aile konutu sayılır mı? Eşlerin kendilerine ait konutları da aile konutu mudur? Aile konutu kavramına arsa, tarla veya işyeri de dahil mi? İşte cevapları...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi konut arsalarını satışa çıkardı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 6 adet konut arsasının satışı için ihale gerçekleştirecek.

Eşlerin mirastaki hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerin mirasçılık durumunu kaleme aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

Bankalardan herkese uygun satılık evler!

Bankalar kendilerine ait olan konutları satmaya devam ediyor. Ucuza konut satın almak isteyen vatandaşlar söz konusu bankalara başvuru yaparak ev sahibi olabilir.

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 20 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazların ihalesi 29 Temmuz'da gerçekleşecek.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Devlete ait birçok kamu kuruluşu kendilerine ait gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı nitelikli satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında uygun fiyata konutlar da yer alıyor.

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Engin Hepileri ile Beyza Şekerci arsalarına taşınabilir ev yaptırdı!

Oyuncu Engin Hepileri ve eşi Beyza Şekerci izole tatil yapmak için kendilerine ait arsalarına mobil ev yerleştirdi.

Eşlerin kendilerine ait konutları da aile konutu mudur Haberi

Eşlerin kendilerine ait konutları da aile konutu mudur

Aile konutu kavramına arsa, tarla veya işyeri de dahil mi? 


Aile Konutunun Eşlerin Konutu ve Yerleşim Yeri Kavramları İle İlişkisi


Aile konutu, eşlerin konutu ve yerleşim yeri kavramları çoğu zaman örtüşse de, her somut olayda bir ve aynı şey değildir.



Eşlerin Konutu ve Aile Konutu


Aile konutuyla ilgili bir kısım işlemlerin geçerliliğini diğer eşin rızasına bağlayan TMK 194. maddenin hem kenar başlığında hem de madde metninde “aile konutu” ifadesinin kullanılmasına karşın, kenar başlıklarında aile konutu ibaresinin yer alıp, içerik olarak aile konutunu düzenledikleri açıkça anlaşılan TMK 254. madde metninde “eşlerin ortak kullanımına özgülenmiş konut”, TMK 240, 255, 279 ve 652. madde metinlerinde ise “eşlerin birlikte yaşadıkları konut” ifadesine yer verilmesi, aile konutu kavramına ilişkin düzenlemeler içeren madde metinlerinde ortak bir dilin benimsenmemesi, özellikle...