01 / 05 / 2024

Esma Sultan Yalısı hakkında bilgi

Esma Sultan Yalısı hakkında bilgi

1997 yılında Ortaköy'deki tarihi Esma Sultan Yalısı 400 kişilik kongre ve toplantı salonu olacakmış. Geçirdiği yangın sonrasında sadece dış duvarları kalan yalı, 4-5 milyon dolara mal olacak projeyle tekrar kullanılacakmış.

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Erol Özmandıracı ve Naz Elmas evlendi!

36 yaşındaki ünlü oyuncu Naz Elmas, bir süredir beraber olduğu 52 yaşındaki iş insanı Erol Özmandıracı ile evlendi. Çiftin düğün töreni Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşti.

Neslişah Sultan Yalısı 110 milyon TL'ye satıldı!

Selahattin Beyazıt'ın Kandilli'deki yalısı, 2012 yılında oğlunun borçları nedeniyle icra yoluyla GSD Holding'e geçmişti. Yalı geçtiğimiz aylarda yeniden satışa çıktı ve iş adamı Sinan Dereli tarafından satın alındı. Dereli, yalı için 110 milyon TL ödedi...

Hekimbaşı Yalısı’na tanker çarptı! Hasar büyük!

İstanbul Boğazı'nda bir tanker, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında kıyıda yer alan tarihi Hekimbaşı Yalısı’na çarptı...

XONE Seramik Tasarım Ödülleri 3 Haziran'da sahiplerini bulacak!

Türkiye seramik sektörüne uluslararası itibar ve rekabet gücü kazandırmak amacıyla düzenlenen XONE Seramik Tasarım Ödülleri, Esma Sultan Yalısı’nda 3 Haziran Cuma günü saat 20:30'da dağıtılacaktır.

Çeşme Jardin Eden'de fiyatlar 1.3 milyon TL'den başlıyor!

Pana Yapı'nın, Çeşme'nin en büyük projesi olarak hayata geçirdiği ve 118 villa ile 6 ayrı konakta 60 rezidanstan oluşan 'Çeşme Jardin Eden'in lansmanı, Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirildi.

Neslişah Sultan Yalısı icradan satılık!

İş adamı Selahattin Beyazıt'ın İstanbul Kandilli deki Neslişah Sultan Yalısı 14 Eylül'de Anadolu Adalet Sarayı Mezat Salonu'nda icradan satışa çıkıyor.

2006 yılında iki 'sultan' yalısı satışa çıkarılacak!

2006 yılında İstanbul İl Özel İdaresi, Boğaziçi'ndeki, toplam değeri 100 milyon doların üzerinde olan, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını 'turizm amaçlı' kullanılmak üzere satışa çıkaracakmış.

Kandilli Neslişah Sultan Yalısı icradan satılıyor!

Galatasaray Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt'ın Kandilli'de bulunan Prenses İkbal Monheim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) icradan satışa çıktı. Neslişah Sultan Yalısı'nın satış bedeli 82 milyon 786 bin 425 TL olarak belirlendi.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

2002 yılında Naime Sultan Yalısı büyük hasar görmüş!

Sultan Abdülhamit'in kızı Naime Sultan için 1876 yılında inşa ettirilen ve 2002 yılında ilkokul olarak kullanılan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı, şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiş.

Esma Sultan Yalısı hakkında bilgi Haberi

Esma Sultan Yalısı hakkında bilgi



Esma Sultan Yalısı da kongre merkezi oluyor


Zehra GÜNGÖR


   TARİHİ Esma Sultan Yalısı yılın 12 ayı kullanılacak 400 kişilik kongre ve toplantı salonu oluyor. 1972 yılında geçirdiği yangından sonra Ortaköy kıyısında tamamıyla dış duvarlarının kaldığı yalı, özgün hali korunarak, tamamıyla içten oluşturulan cam çadır konstrüksüyonla, şimdiki görüntüsüyle birlikte iki katlı bir kongre ve toplantı merkezi oluyor.

   Restorasyon izni için Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararının çıkmasını bekleyen mal sahibi İstanbul Turizm ve Otelcilik Şirketi, yeni projenin planlarını Fransız mimar Philip Robert'e çizdirdi. Yaklaşık 4 ile 5 milyon dolara mal olacak projenin en büyük özelliği cam çadır'' sayesinde binanın bütün karakterinin korunacak...