28 / 08 / 2024

esnaf neden avmye giremiyor

esnaf neden avmye giremiyor

Meclis'e sevk edilen perakende tasarısına göre; AVM'lerde esnafa rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere yer ayrılacak. İşletmelerin üretici ve tedarikçiden keyfi ücret almasının önüne geçilecek.

Bendevi Palandöken: Koronavirüs salgını kira ödemelerinde mağduriyete neden oldu!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada salgın sebebiyle çok sayıda iş yerinin faaliyetlerine ara verdiğini, kira ve fatura ödemelerinin mağduriyete neden olduğunu kaydetti.

Esnaf, İstiklal Caddesi'ni boşaltıyor!

İstanbul'un en ünlü caddesi İstiklal'de devam eden şantiye çalışmaları esnafın kepenk kapatmasına neden oldu. Bölgede, kiralık dükkan ilanların sayısı gittikçe artıyor.

Günde 430 esnaf yeni dükkan açıyor!

Geçen ekim ayında Türkiye genelinde toplam 13 bin 337 esnaf ve sanatkar işletmesi kuruldu 9 bin 776 esnaf ve sanatkar işletmesi ise kapandı.Ekim 2014’de geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla esnaf işletmesi açıldı.

Mahmut Çelikus: Esnaf TOKİ konut alanlarında yer istiyor!

Esnaf ve Sanatlkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) inşa ettiği alanlarda esnaf ve sanatkara yer verilmemesinde eleştirilerini dile getirdi.

Uzunçarşı kentsel tasarım projesi için esnafın görüşü alınacak!

Kısa süre önce Adapazarı Belediye Başkanı Dişli ile Tarihi Uzunçarşı için rehabilitasyon çalışması açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, 28 Ekim Salı günü Orhangazi Kültür Merkezi’nde esnafın proje ile ilgili görüşünü alacak.

AVM’ler artıyor esnaf azalıyor!

Türkiye’de 2004 yılında sadece 62 olan AVM sayısı, yüzde 400’den fazla artarak 350’ye yaklaşmış durumda. AVM sayısı sürekli artarken son bir yılda Türkiye’de esnaf sayısının 64 bin azalması dikkat çekiyor

Esnaf, Güneş Okulu ile kendi enerjisini üretmeyi öğrenecek!

Küçük esnaf ve sanatkarları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen "Verimli ve Temiz Enerji" eğitim projesi kapsamında, İSTESOB ve İkitelli OSB bünyelerinde Güneş Okulu ve danışmanlık merkezleri kurulacak

1955 yılında Süleymaniye'ye Esnaf Hastanesi yapılacakmış!

1955 yılında İstanbul Esnaf Hastanesi'ni Koruma ve Yardım Cemiyeti tarafından Süleymaniye'ye 200 yataklı Esnaf Hastanesi inşa edilecekmiş. Tam teşekküllü olacak olan bu hastahane yaklaşık 3 milyon liraya mal olacakmış.

Ankara'da sağanak su baskınına neden oldu!

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Başkentte öğleden sonra başlayan sağanak yağış trafikte aksamalara da neden oldu. Sel nedeniyle 70 Gün Alt Geçidi trafiğe kapandı...

Galataport neden durduruldu?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Galataport projesi için durdurma kararı verdi. Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın özelleştirme ihalesini 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. Galataport neden durduruldu?

AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak!

Hükümetin mahalle kültürü geleneğini AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimine temkinli yaklaşan esnaf, özellikle ek maliyetlerden çekiniyor. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak...

AVM'de esnaf polemiği çıktı!

AVM'lerdeki mağazaların yüzde 5'inin esnafa verilmesi şartı, AVM yöneticilerinin gündeminde. Özellikle yemek katında esnafa geniş yer verildiğini söyleyen yöneticiler, esnaf ve zanaatkâr tanımının yapılmasını istiyor.

AVM'de esnaf polemiği!

AVM'lerdeki mağazaların yüzde 5'inin esnafa verilmesi şartı, AVM yöneticilerinin gündeminde. Özellikle yemek katında esnafa geniş yer verildiğini söyleyen yöneticiler, esnaf ve zanaatkâr tanımının yapılmasını istiyor

esnaf neden avmye giremiyor Haberi

esnaf neden avmye giremiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, uzun zamandır gündemde olan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sevk edildiğini söyledi. Yazıcı, düzenlemenin getirdiği yenilikleri şöyle anlattı: PERAKENDE Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. İşyeri açılış, faaliyet ve kapanış süreçleri 'tek kapı' üzerinden sonuçlandırılacak. Vatandaş PERBİS ile işyerlerinin ruhsatlı olup olmadığını denetleyebilecek. ÜRETİCİ ve tedarikçilerden keyfi olarak alınan prim ve bedellerin önüne geçilecek. İşletmeler, satışa konu ürünün talebini doğrudan etkileyen hizmetlerden dolayı üretici veya tedarikçiden, sözleşmede türü ve oranı belirtilmedikçe prim ya da bedel talebinde bulunamayacak. Bedel taleplerinin sözleşme süresiyle sınırlı olacak. ALIŞVERİŞ merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde 5'i kadar yer ayrılacak. GELENEKSEL, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz...