05 / 05 / 2024

esnek beton yapımı 

esnek beton yapımı 

Avustralya'da çalışmalarını sürdüren bilim insanları, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebilen beton türü geliştirdiler. Bükülebilir beton, depremler için oldukça dayanıklı yapıya sahip...

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Beton kullanımı yapıların ömrünü artırıyor!

TÇMB teknik danışmanı ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman, “İnorganik yapısıyla beton uzun ömürlü bir yapı malzemesi olup güvenirliği tarihsel olarak kanıtlanmıştır" dedi...

İnşaat yapım süresi kısalıyor!

Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi konvensiyonel yönteme göre yüzde 50 daha azdır. 

Konut ve AVM yapımındaki yükselmeyle beton üretimi arttı!

Son 6 yılda konut ve AVM yapımındaki sıçramaya paralel beton üretimi yüzde 66 artarak 107 milyon tondan 179 milyon tona yükseldi. 

Şanlıurfa'da beton parke yapımında sona gelindi!

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Sırrın Mahallesi’ne bağlı Gürcütepesi mevkisinde yapımında sona yaklaşılan kilitli beton parke yapım çalışmalarını inceledi.

Konut alımında hazır beton kullanımı sorulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, son kullanıcıya da özellikle konut alımı sürecinde yapılarda kaliteli hazır beton kullanılıp kullanılmadığını sorgulamak ve alım kararında can güvenliğine öncelik vermek konusunda çağrıda bulundu.

Besa Beton Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Besa Beton Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kenan Yıldırım ve Görkem Yücedağ ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 5 Ağustos'ta Küçükçekmece'de kuruldu.

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriteri getiriliyor!

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriterleri getiren yönetmelik hazırlıyor. İnşa edilecek yüksek katlı binaların bulunduğu şehrin tarihi dokusuna uygun olacak, ayrıca beton ve kullanılan çeliğin kalitesi de artırılacak.

İston İstanbul Beton yapım ihalesi sonuçlandı!

İSTON İstanbul Beton Elemanl.ve Hazır Bet On Fab.San.ve Tic. AŞ 2015/ 61316 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

KGS belgeli hazır beton kullanımı yaygınlaştırılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin yapı stoğunun uzun ömürlü ve afetlere dayanıklı olması için KGS belgeli hazır beton kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Çin'de yapay ada yapımına başlandı!

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek bölgede yedi ada yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Esenkent Metal Hırdavat İnşaat Hazır Beton Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esenkent Metal Hırdavat İnşaat Hazır Beton Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 17 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de, Tevfik Can Müdürlüğü'nde kuruldu.

Tasgül, beton yapı elemanları üretmeye başladı!

1967 yılında inşaat malzemesi toptan ticareti ile sektöre adım atıp2 008 yılında çelik hasır üretimine bağlayan Tasgül, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) gerçekleştirdiği fabrika yatırımıyla beton yapı elemanları üretimine başladı

esnek beton yapımı  Haberi

esnek beton yapımı 

Türkiye'nin en acı gerçeklerinden bir tanesi deprem olarak biliniyor. Fay hatları üzerinde olan ülkede, çoğu zaman orta büyüklükte zaman zaman da yüksek büyüklükte depremler meydana gelebiliyor. Her ne kadar kentsel dönüşüm ile bina güçlendirme çalışmaları yapılıyor olsa da yapılan çalışmalar ne yazık ki yetersiz kalıyor ve her deprem, can ve mal kaybına sebep oluyor.

Avustralya'nın Melbourne kentinde hizmet veren Swinburne Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden bilim insanları, bükülebilir beton geliştirdiler. WebTekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, geleneksel beton karışımlarına farklı maddeler ekleyen bilim insanlarının geliştirdiği yeni beton türü, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebiliyor.

Bilim insanları şimdi, yeni bir beton türü geliştirdiler. Bu yeni beton türü, olası depremler için oldukça fazla dayanıklı bir yapıya sahip, çünkü klasik betonlardan 400 kat daha...