03 / 05 / 2024

Tasgül, beton yapı elemanları üretmeye başladı!

Tasgül, beton yapı elemanları üretmeye başladı!

1967 yılında inşaat malzemesi toptan ticareti ile sektöre adım atıp2 008 yılında çelik hasır üretimine bağlayan Tasgül, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) gerçekleştirdiği fabrika yatırımıyla beton yapı elemanları üretimine başladı




Tarsus'ta 1967 yılında inşaat malzemesi toptan ticareti ile sektöre adım atıp, ardmdan 2008 yılında çelik hasır üretimine başlayan Tasgül Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) gerçekleştirdiği fabrika yatırımıyla beton yapı elemanları üretimine başladı. Yeni hizmet alanlarında Ar-Ge çalışmalarını sürdüren firma, ısı yalıtımına yönelik yeni bir duvar bloğu üretimine hazırlanıyor. Bu üretimin gelecek yıl hayata geçmesinin ardından Tasgül, bu alanda da ihracata başlama hedefinde. 


İyi bir yıl geçirdiklerini, bu dönemde yeni yatırımlara imza attıklarını ve farklı iş kollarına açddıklanm anlatan Tasgül Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tasgül, MTOSB'de 3 bini kapalı toplam 30 bin metrekare alanda beton yapı elemanları üretimine başladıklarım söyledi. Burada kilit parke taşı, bordür ve yağmur oluğu ürettiklerini kaydeden Tasgül, "Bir de yeni bir duvar malzemesi üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Gelecek yıl tamamlamayı hedeflediğimiz bu çalışmayla ısı izolasyonu sağlayan hafif duvar blokları üretmeyi planlıyoruz" dedi. Başlangıç için 100 bin metrekare beton yapı elemam üretim kapasitesiyle yola çıktıklarını ve gelecek talepler doğrultusunda bu üretim rakamını artıracaklarını dile getiren Tasgül, üretimlerini ilk olarak Akdeniz Bölgesi'nde satışa sunduklarını anlattı. Yeni yatırımlarıyla birlikte 30 kişiye daha ek istihdam sağladıklarını ifade eden Tasgül, 20 çeşit ürünleri bulunduğunu bildirdi. Katma değerli ürünler oluşturmaya çalıştıklarım vurgulayan Murat Tasgül, "Önümüzdeki yıl ürün çeşidimizi 50'ye çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarımızı tamamlamamızın ardından ihracata başlamayı düşünüyoruz. Hedef pazarlarımız ise Kuzey Afrika ve Ortadoğu olacak" diye konuştu. Bu ürünlerinin satışı için bayilik çalışmalarına başladıklarım da anlatan Tasgül, gelecek yıl Akdeniz Bölgesi'nde ve yurtdışında bayi ağlarını büyük ölçüde tamamlayacaklarını söyledi. Bu yılı tanıtım ağırlıklı Hedef pazarlar Kuzey Afrika ve Ortadoğu Tasgül Yönetim Kurulu Başkam Murat Tasgül, "Önümüzdeki yıl ürün çeşidimizi 50'ye çıkarmayı planlıyoruz. 

Ayrıca Ar-Ge çalışmalarımızı tamamlamamızın ardından, ihracata başlamayı düşünüyoruz. Hedef pazarlarımız ise Kuzey Afrika ve Ortadoğu olacak" diye konuştu. 

geçirdiklerini, gelecek yıl satışlarının daha da artacağını öngördüklerini vurgulayan Tasgül, "Gelecek yıl kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Çelik hasır üretimini ise Tarsus ve Gebze fabrikalarında gerçekleştirdiklerini anlatan Murat Tasgül, aylık yaklaşık 5 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi. Gebze'de 10 bin, Tarsus'ta ise 5 bin metrekare alanda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Tasgül, ürettikleri çelik hasırlan yurtiçinin yanı sıra Ortadoğu pazarına gönderdiklerini de kaydetti. Tasgül, üretim kapasitelerini aylık 5 bin tondan 7 bin tona çıkaracak hat yatırımına başladıklarım da bildirdi. 


Dünya


Geri Dön