05 / 05 / 2024

Eşvarlık Dönemi

Eşvarlık Dönemi

18 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28681 sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımlanması Hakkında Tebliğ için haberimizi inceleyebilirsiniz...

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

AUZEF sınav takvimi artık açıklandı!  İşte 2023 sonbahar dönemi vize, bitirme, telafi ve tek ders sınavları tarihleri

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin merakla beklediği güz dönemi sınav takvimini resmi internet sayfasında duyurdu. AUZEF sınavları, her ders için 20 sorunun yer aldığı çoktan seçmeli test formatında gerçekleşecek. Peki sınav tarihleri ne zaman?

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Katılım Varlık Kiralama 8. kupon ödeme dönemi faiz oranı yüzde 3,1769!

Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 8. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 3,1769...

Konut ve varlık finansmanı fonlarında yeni düzenleme!

Finansal piyasalara ilişkin yeni düzenlemeler içeren "Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifte, konut ve varlık finansmanı fonlarındaki yeni düzenlemeler de yer alıyor...

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan düzeltme!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, TRDKTVK12018 ISIN kodlu kira sertifikasına ilişkin ihraç bilgileri düzeltmesi hakkında açıklama yaptı...

Zafer Sönmez: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) raporları ilk defa Meclis'e sunuldu. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Varlık Fonu'nu ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını söylerken,  “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu denetimi görüşüldü!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Bünyesinde Kurulan Alt Fonların Mali Tabloları ve Faaliyetleri Hakkındaki Denetim ve İnceleme Raporları görüşüldü.

Eşvarlık Dönemi Haberi

Eşvarlık Dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımlanması Hakkında Tebliğ


Tebliğ No: MHG/2013-08

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 8/9/2002 tarihli ve 24870 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC)’nin 4 üncü maddesinde tanımlanan teknik şartnamelerin listesinin yayımlanmasıdır.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC) kapsamında, CE işareti iliştirilecek yapı malzemelerine dair teknik şartnameleri kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC)’ne dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını,


b) Komisyon: Avrupa Komisyonunu,


c) Eşvarlık Dönemi: İmalatçıların, yapı malzemelerini ulusal standartlara veya uyumlaştırılmış standartlara göre piyasaya arz edebilecekleri zaman aralığını,


ç) Yapı Daimi Komitesi: AB üyesi ülkeler tarafından atanan temsilcilerden oluşan, 89/106/EEC direktifinin...