04 / 05 / 2024

eşyalı daire

eşyalı daire

1941 yılında eşyalı evlerin kiraları belediye tarafından belirlenecekmiş. Bunun sebebi ev sahiplerinin bir kaç eşya koyarak fazla kira istemelerinin önüne geçmekmiş. Kanunun yürürlüğe girmesiyle ev sahipleri fazla aldıkları parayı iade edeceklermiş.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Eğitim için il değiştiren öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile beraber kiralar da uçuşa geçti. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Fulya'da eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar yükseldi.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Eşyalı ev kiralamak: Ev sahibine sormanız gereken 10 Soru!

Eşyalı ev kiralamak, birçok insan için pratik bir seçenek olabilir. Ancak, ev sahibine sorulması gereken bazı önemli sorular vardır. İşte, eşyalı ev kiralamak isteyenlerin ev sahibine sorması gereken 10 soru...

Konutta 'eşyalı ev' kurnazlığı!

Aşırı göç ve kentsel dönüşüm kiralık konut fiyatlarında yükselişe neden oluyor. “Çocuğum oturacak” bahanesi ve açık artırma usulünden sonra bazı konut sahipleri, şimdi de daha yüksek kira bedeli için evlerini eşyalı hale getiriyor. Böylece kiralar en az 1000 TL daha artıyor.

Avrasya GYO Antalya Gökay Sitesi'ndeki dairesini 3.500 TL'ye kiraya verdi!

Avrasya GYO Antalya ili, Alanya ilçesi, Türkler Beldesi, Kargıçiftliği mevkii, Gökay Sitesi'nde yer alan D blok 3 nolu daire eşyalı şekilde Karım Bouhessane'ye 1 (bir) yıllığına aylık 3.500 TL'ye kiraya verilmesine karar verildi. 

Avrasya GYO, Alanya Gökay Sitesi'ndeki daireyi Avrasya Petrol'e kiraladı!

Avrasya GYO, Antalya ili, Alanya ilçesi, Türkler Beldesi, Kargıçiftliği mevkii, Gökay Sitesi'nde yer alan D blok 1 nolu daireyi 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 1 yıllığına, eşyalı olarak aylık 3.000 TL+ kdv bedelle Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırmlar A.Ş'ye kiraya verdi

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Levent Gökçe: Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli!

İZODER, 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerindeny yaptığı etkinlikte yalıtım sektörüyle bir araya geldi.

Koronavirüs Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

Koronavirüs salgınının Türkiye'de de etkisini göstermesi üzerine ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünün açıklanması üzerine, İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş sakin bölgelerdeki evlere gözlerini çevirdi. Bu süreçte Sarıyer Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talep arttı...

İstanbul Havalimanı ile Göktürk'te ev fiyatları uçuşa geçti!

Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz, “Pilot ve kabin görevlilerin yanı sıra İstanbul Havalimanı’nda görevli personel de Göktürk’teki eşyalı dairelerimize büyük ilgi gösteriyor. Biz de bu talebe yetişebilmek için 2019 yılında Göktürk’teki daire sayımızı 3 katını çıkardık'' dedi.

eşyalı daire Haberi

eşyalı daire

Apartman ve ev kiraları...

Mobilyalı evlerin kiraları belediyelerce tayin edilecek.


Haber aldığımıza göre, yakında apartman ve ev sahipleri ile kiracıları alakadar bir karar alınacaktır. 

Fevkalade hallerde memleketin iktisadi bünyesini korumak için, milli korunma kanununun 30'uncu maddesine göre ev kiraları tespit olunmuştu. Bu, evvela vilayet merkezlerinde sonra kazalarda tatbik edildi. 


Fakat son zamanlarda bazı apartman ve ev sahiplerinin fazla para almak için hileye müracaat ettikleri görüldü. Bunlar, kanunda mobilyalı gayrimenkullerden bahsolunmamasından istifadeye kalkıştılar. Bazı ev sahipleri evlerine bir kaç sandalye, bir masa koyarak fazla kira istiyorlardı.


Bu gibi halleri önlemek için yeni bir kanun hazırlanmıştır. Bu kanuna göre, mobilya ile kiraya verilen apartman ve...