21 / 05 / 2024

eüaş yurtdışı yatırımları

eüaş yurtdışı yatırımları

Enerji devi EÜAŞ, elektrik üretim özelleştirmeleri nedeniyle küçülürken, gözünü yurtdışı yatırımlarına dikti. Genel Müdür Halil Alış, EÜAŞ`ı dünyadaki benzeri şirketlerin yaptığı gibi sınır ötesi operasyonlara hazırladıklarını açıkladı...

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Altındaki beklentisini açıklayan İslam Memiş peş peşe açıkladı! Yatırımcılar ters köşe oldu! Bu seviyeden altın alınmaz!

Altının efendisi İslam Memiş altın almak isteyenler için peş peşe açıklamalarda bulunarak bekletisini açıkladı. Yatırımcılar ters köşe oldu! Bu seviyeden altın alınmaz!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi açıldı!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi 89 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Cevahir Ersoy tarafından açıldı.

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Cezayir’den AB Grup Holding’e inşaat yatırımı için çağrı!

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak’a yaptığı ziyarette, Cezayir'e inşaat yatırımları yapılması yönünde çağrıda bulundu.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meg Turizm İşletmeciliği Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Sirkeci Şubesi açıldı!

Meg Turizm İşletmeciliği Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Sirkeci Şubesi bugühn Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Niyazi Çamoğlu tarafından açıldı.

Yurtdışı Yatırımcı Tutum ve Davranış Araştırması sonuçları 4 Şubat'ta açıklanıyor!

Türkiye’den konut alan yabancılar ile konut satışından sonra yaşanan süreçlerin masaya yatırıldığı Yurtdışı Yatırımcı Tutum ve Davranış Araştırması’nın sonuçları 4 Şubat'ta açıklanacak.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

İbrahim Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı!

14 Mart 2011'de program çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonrası mucizevi bir şekilde hayatta kalan İbrahim Tatlıses, mal varlığıyla sosyal medya gündeminde. Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı...

Adil Karaismailoğlu: Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor!

Şantiyelerin hiçbirinde işlerin durmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada "Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye borcunu 19 Ekim'de ödeyecek! 

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye olan 6 milyon 370 bin 624 TL borcu 19 Ekim 2020 tarihinde ifa edecek. 

eüaş yurtdışı yatırımları Haberi

eüaş yurtdışı yatırımları


Enerji devi Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), elektrik üretim özelleştirmeleri nedeniyle küçülürken, gözünü yurtdışı yatırımlarına dikti. Genel Müdür Halil Alış, EÜAŞ`ı dünyadaki benzeri şirketlerin yaptığı gibi sınır ötesi operasyonlara hazırladıklarını açıkladı.


Alış`ın verdiği bilgiye göre EÜAŞ, kurduğu ortaklıklarla yurtdışında mal edinebilme, santral sahibi olabilme çalışmaları yürütüyor. EÜAŞ`ı Avrupa`daki paydaşlarıyla rekabet edebilir hale getirmek istediklerini anlatan Genel Müdür Halil Alış, "Sınırötesi operasyonlarla elektrik güç santralleri yapmaktan veya satın almaktan bahsediyorum" diye konuştu. Halil Alış, Enerji Günlüğü`nün sorularını cevapladı: 


EÜAŞ`ın bugünkü durumunu sorsak, nedir durum?


Zannediyorum biz EÜAŞ`ı bugüne kadar pek de iyi prezante edememişiz. EÜAŞ aslında milli bir şampiyon. Elinde yaklaşık 24 bin MW`lik kurulu güç var. Bugünkü cari fiyatlarla baktığınızda, 70-80 milyar dolarlık varlık değerine sahip bir şirket. 


Üretim özelleştirmeleri bu varlığı küçülteceğine...