06 / 05 / 2024

Eurasia Rail Demiryolu fuarı

Eurasia Rail Demiryolu fuarı

İstanbul Fuar Merkezi’nde 05-07 Mart tarihleri arasında, Türkel Fuarcılık tarafından eş zamanlı konferans ve seminerle organize edilecek olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı düzenleniyor..

3. Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Fuarı 7 Mart'ta!

Üçüncüsü düzenlenecek Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı 07 – 09 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını sektörün önde gelen yerli ve yabancı, kamu ve özel kuruluşlarına açacak

İstanbul'daki 2 yeni metro hattında çalışmalar başladı!

Eurasia Rail'de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Türkiye'de yapılan ulaşım yatırımları hakkında açıklamada bulundu. 

500 milyar euroluk küresel demiryolu oyuncuları Eskişehir’e geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı desteği ile Modern Fuarcılık'ın düzenlediği Rail Industry Show Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, 02-04 Aralık 2020 tarihinde Eskişehir ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Kent içi raylı sistem uzunluğu 2,5 kat artacak!

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail Fuarı devam ediyor. TÜRSİD Yönetim Kurulu Başkanı Fidansoy, "2023 hedefleri kapsamında mevcut bin kilometre uzunluğundaki kent içi raylı sistem uzunluğunun 2 bin 500 kilometreye ulaşacağı kanaatindeyim." dedi.

7 yılda 40 milyar dolarlık demiryolu projesi yapılacak!

Dün açılan 6. Eurasia Rail Fuarı'na Türkiye'nin 7 yıl içinde hayata geçireceği 40 milyar dolarlık demiryolu projeleri damga vurdu. Dünya devlerinden Türkiye'ye hızlı tren fabrikası sözü geldi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesine 7 firma teklif verdi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

JCR Eurasia Rating, Ata GYO'nun kredi notunu açıkladı!

JCR Eurasia Rating, Ata GYO'yu değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ve görünümünü "BBB-(Trk) / Pozitif" olarak, Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notu'nu "BB+" ve görünümlerini ise "Stabil" olarak açıkladı.

Demiryolu ağları 2023 vizyonunda büyük imkanlar sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı yenileme projesi başladı!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi başladı!

TCDD Genel Müdürü Yıldız: "Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi, bugüne kadar AB IPA fonları ile finanse edilen en büyük ölçekli projemizdir" dedi.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı için toplantı yapılacak!

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İlleri ve İlçelerinden geçecek “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı” projesiyle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı yapılacak.

Eurasia Rail Demiryolu fuarı Haberi

Eurasia Rail Demiryolu fuarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TCDD, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ , TÜLOMSAŞ, KOSGEB ve TOBB’un desteklediği fuara bu yıl 25 ülkeden 142’si yabancı 273 firma katılıyor. Uluslararası Fuar Birliği (UFI) tarafından ‘uluslararası fuar’ statüsüne yükseltilen Eurasia Rail Fuarı’nda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden milli katılım için sözleşmeler imzalandı. Fuarda Türkiye ve dünyadaki kamu kuruluşlarının yanı sıra kardemir, BM Makine, Hisarlar Makine, Emas Demir Çelik, Emre Ray, Uşaklıgil, Alstom, Siemens, Durmazlar, Talgo, CAF, Astra Rail, Endüstri Teknik, Vİ- TEL, Pandrol, Revenga, CGC Makine gibi sektör liderlerinin yerlerini ayırttı.


2011 yılından beri fuarı organize ettiklerini anlatan Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan, “Fuar, sektörün Avrasya coğrafyasındaki en ciddi buluşma platformu. Demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada...