06 / 05 / 2024

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı!

Bernard Arnault ve Elon Musk'tan sonra dünyanın en zengin üçüncü insanı olarak bilinen Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?

Emekli promosyonuna dair bazı noktalar aydınlatılmayı bekliyor. Vatandaşlar, “Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?” sorusunun yanıtı en merak edilen sorulardan biridir. İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Ev aldıktan sonra hangi ödemeler geri alınabilir?

Geçtiğimiz yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle milyonlarca kişi ev sahibi oldu. Ev sahibi olan vatandaşlar satın alma işlemi sırasında binlerce liralık ödemelerde bulundu. Peki, bu ücretler geri alınabilir mi? İşte detaylar...

Emrah, oğlu Tayfun'u mirasından men etti!

Emrah’ın oğlu Tayfun Engin Çolak, babasının bir ev aldıktan sonra mirasından feragat ettiğini açıkladı. Annesi ise “Kabul etmemesi için mücadele verdim. Karşı taraf oğluna bir şişe süt almamıştır” diye konuştu.

TOKİ'den ev alıp satmanın cezası var mı?

TOKİ'den ev sahibi olan vatandaşlar, evi aldıktan sonra satmak isteyebiliyor. Peki, TOKİ'den alınan ev başkasına satılabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Bu ödemeleri geri alabilirsiniz!

Ev alan vatandaşlar ev satın aldıktan sonra hangi ödemelerin iade edildiğini merak ediyor. İşte konut alanların geri almak için başvuru yapabileceği ödemeler...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi Haberi

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi

Taşınmaz malların bir başkası tarafından satın alınması halinde vergi mükellefiyeti de yeni malike geçiyor. Dolayısı ile yeni malikin öncelikle belediyeye bir beyanname vermesi gerekiyor. Vergi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihten bir sonraki yılda başlıyor.

Emlak beyannamesi ilçe belesiyesinden verilebildiği gibi internet üzerinden de verilebiliyor. Belediyeye gitme vakti olmayanlar genellikle online beyan seçeneğini tercih ediyor. Emlak beyannamesinin e-devletten verilebilmesi için öncelikle e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. E devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait olan bölüme giriş yapılabiliyor. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sayfası üzerinden Tapu Taşınmaz Beyan ekranına giriş yapılarak ilgili belediye üzerinden beyan işlemi yapılabiliyor.
 

EV ALDIKTAN SONRA BEYANNAME VERME SÜRESİ NEDİR?

Yeni ev sahibinin, ise vergi sorumluluğunu alması için satışı bir beyanname ile bildirimde bulunması...