24 / 07 / 2024

ev alma zamanımı 2017

ev alma zamanımı 2017

Konut almanın ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, oturum ya da yatırım amaçlı konut seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte konut almanın 5 püf noktası..

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Yatırımcılar konut yatırımı için rotayı yurt dışına çevirirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ABD'den ev alma hayali kuranları uyardı. 

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Milyonlarca kişi "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, "Kimse ev sahibi olmayı denemesin" dedi. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

ABD'den ev almak için doğru zaman mı? Bank of America yanıtladı!

Yurt dışında yatırım yapmak isteyen pek çok kişi 'ABD'den ev almalı mı' sorusunun yanıtı merak ederken Bank of America'dan konu ile ilgili yanıt geldi. İşte detaylar...

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

'700 bin liraya ev mi araba mı' diyenlere İslam Memiş'ten en net yanıt geldi!

Son zamanlarda konut ve otomobil yatırımının ne kadar doğru olduğu tartışma konusu olurken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de '700 bin liraya ev mi araba mı?' sorusuna yanıt verdi. 

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev mi, borsa mı?

Peter Lynch ve John Rothcild'in birlikte yazdıkları Borsada tek başına kitabının 47'nci sayfasına değinen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci ''ev mi, borsa mı?'' sorusuna yanıt verdi..

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

ev alma zamanımı 2017 Haberi

ev alma zamanımı 2017

Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye’de 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı 20 yaş üzeri konutlardan oluşuyor. Ayrıca konutların yüzde 40’ı oturulamaz durumda ve depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyor. Türk insanının yeni konutlara ihtiyacını ortaya koyan bu tabloya ek olarak, artan genç nüfus ve gayrimenkulün en kârlı yatırım araçlarından biri olması sonucu her gün çok sayıda tüketici doğru konutu bulabilmek için araştırma yapıyor. Konut seçmenin ciddi bir iş olduğunu ve tüketicilerin dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, konut almanın 5 temel püf noktasını açıkladı.


1- Prim potansiyeli yüksek merkezi lokasyon bulunmalı

Konut almayı planlayan tüketicilerin bölgenin getirdiği ve getireceği fırsatları iyi...