28 / 06 / 2024

ev arayışı 2018

ev arayışı 2018

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com, yılbaşı tatili verilerini analizini gerçekleştirdi. Belirlenen verilere göre yeni yılda emlak hareketliliği yaşandı. 

Dünyaca ünlü o çift New York'ta ev arıyor! 

'Bennifer' olarak anılan Hollywood'un ünlü çifti Jennifer Lopez ve Ben Affleck, New York'ta ev arayışın başladı.

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

Konut aramaları satılıktan kiralığa döndü!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in araştırmasına göre katılımcıların yüzde 20’lik önce satılık ev aradığını, ancak şimdi kiralık ev arayışına yöneldiğini belirtti. Satılık yerine kiralık ev aramaya yönelimin ilk sebebi de yüzde 53 ile “bütçe kriterlerine göre ev bulamamak” oldu.  

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Linet Arnavutköy'den ev kiraladı!

Bir süredir ev arayışında olan şarkıcı Linet aradığı evi Arnavutköy'de buldu.

Tuba Büyüküstün, Suadiye'de ev arıyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Cankurt, bugünkü köşesinde Tuba Büyüküstün'ün yeni ev arayışını kaleme aldı. İşte Bülent Cankurt'un 'Evlenebilmek için pazarlık yapıyor' başlıklı yazısı...

Ajda Pekkan, Büyükyalı'dan ev alacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Necla Dalan bugünkü köşesinde Ajda Pekkan'ın Büyükyalı projesindeki ev arayışını kaleme aldı. İşte Necla Dalan'ın 'Büyükyalı'nın yarısı doldu ‘Süperstar’ da indirim istiyor' başlıklı yazısı... 

Kiralık ev arayışları arttı!

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, geçmişte emlak arayanların üçte birinin kiralık, üçte ikisinin satılık konut aradığına, fakat bu sene bu oranların eşitlendiğine dikkat çekti. Tandoğan, bu talebin bu şekilde süreceğini dile getirdi.

Balıkesir Gönen'de kiralık ev stoku azaldı!

Türkiye'nin genelinde yaşanılan kiralık ev sorunu Balıkesir Gönen'i etkiledi. İlçe genelinde çok sayıda vatandaş kiralık ev arayışına girerken bölgede neredeyse kiralık ev kalmadı. 

Ev sahiplerinin öğrenci depozitosu çılgınlığı! 

Üniversite tercihlerin açıklanması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerin ev arayış sorunları başladı. Diledikleri gibi ev bulan öğrenciler ev sahiplerinin depozito talebi ile karşılaşıyor.

İstanbul'da 100 binden fazla kişi kiralık ev arayışında!

İstanbul'da yükselen kira fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kent genelinde 100 binden fazla kiralık ev arıyor. Mega kentte semt seçmek lüks haline haline geldi. 

ev arayışı 2018 Haberi

ev arayışı 2018

30-31 Aralık ve 1 Ocak tatilini kapsayan dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7’lik artış görülürken, yüzde 18,1’lik artışla en çok kiralık ev arandı. 

2017 yılında 20 milyon kişi kiralık ya da satılık olmak üzere emlak arayışına girdi. Bu kitlenin yüzde 51’ini erkekler yüzde 49’unu ise kadınlar oluşturuyor. 

Satılık dairelerde yüzde 40 oranla en çok 3+1 evler arayışındaydı. Ev arayanların yüzde 39’u ise 2+1 dairelere baktılar. 2017 yılında kiralık daire arayanların yüzde 39’u 2+1, yüzde 32’si 3+1 ve yüzde 16’sı 1+1 aradı.

Kadınlar daha çok kiralık ev bakıyor
Yapılan analizde ortaya çıkan bir sonuç da kadınların daha çok kiralık ev, erkeklerinse satılık ev aradığı verisi oldu. Kadınlar kiralık evlere daha çok bakıyorlar. Kadınlar tüm kiralık aramalarının yüzde 21’inde 2+1, yüzde 19’unda...