06 / 05 / 2024

ev düzeni koşulları

ev düzeni koşulları

Medeni Kanuna göre, alt soylar gelirlerinin karşılığında bir bedel isteyebiliyor. Bu alacak zaman aşımına uğramıyor. Fakat bu bedel en geç borçlunun terekesinin taksimi anına kadar istenebiliyor...

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

İzmir Ekonomi Üniversitesi personel alımı yapıyor! İşte başvuru koşulları ve detayları

Üniversite Rektörlüğü bugün sabah saatlerinde yeni bir öğretim üyesi alım ilanı yayınladı. İlanlara başvurular ise 14 Mart itibariyle alınmaya başlandı. Adaylar, ilanlarda belirtilen koşulları ve şartları taşıdıkları takdirde ilanlar için başvuruda bulunabilecekler.

Karaca’da Ekim’de 100 TL harcayan Kasım’da da 100 TL kazanıyor! İşte kampanya koşulları..

Ev tekstil ve zücaciye markası Karaca yeni bir kampanyayla karşımızda. Ekim’de yapacağınız 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde Kasım ayında da 100 TL kazanacaksınız. Nasıl mı? İşte kampanya koşulları…

Üniversite öğrencilerine müjde! SSYV Vakfı karşılıksız 4 bin 950 TL verecek! İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 2022-2023 eğitim öğretim dönemi karşılıksız burs başvuruları başladı. Öğrencilere toplam 4 bin 950 TL ödenecek. Peki, SSYV burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alacağını duyurdu! İşte başvuru koşulları!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 70 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı! Başvurular 27 Mayıs’ta son bulacak! Peki, MTA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru koşulları ne? İşte tüm ayrıntılar...

Binalar uygun zemin koşullarında inşa edilmeli!

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Düzce'de dün saat 15.40'ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamasında binaların uygun zemin koşullarında inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mağaza kiralama koşulları için yeni düzenleme önerisi!

BMD Başkanı Sinan Öncel, pandemi döneminde mağaza kiralama koşullarında yaşanılan sıkıntıların devam ettiğini belirterek kiralama koşullarında yeni düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Konut kredisi başvuru koşulları 2020!

Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan fakat konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut kredisi nasıl çekilir sorusunun cevabını arıyor.  Peki konut kredisi nasıl alınır? Başvuru koşulları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşulları 2020! 

'Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?' sorusu, evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar ve kira gelirine ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı koşulları neler? İşte detaylar...

Yapı Kredi konut kredisi koşulları neler?

Yapı Kredi Bankası'nın hafta başında gerçekleştirdiği dev indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları ikinci el konutlar için en düşük seviyeye ulaştı. Bankanın konut kredisi koşulları neler?

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasıyla avantajlı ödeme koşulları!

"Daha güçlü ekonomi için Türkiye İçin Kazanç Vakti" kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında sunulan avantajlı ödeme koşulları ile ev sahibi olmak kolaylaşıyor..

Arium Residence Kemerburgaz ödeme koşulları!

Arium Residence Kemerburgaz ödeme koşulları haberimizde yer alıyor. RMA Group tarafından hayata geçirilen projede 112 daire ve 12 adet dükkan bulunuyor. 

ev düzeni koşulları Haberi

ev düzeni koşulları

Medeni Kanun ev düzeni!


A. Koşulları

MADDE 367.- Aile hâlinde yaşayan birden çok kimsenin oluşturduğu topluluğun kanuna, sözleşmeye veya örfe göre belirlenen bir ev başkanı varsa, evi yönetme yetkisi ona ait olur.


Evi yönetme yetkisi, kan veya kayın hısımlığı, işçilik, çıraklık veya benzeri sebeplerle ya da koruma ve gözetme ilişkisi içinde ev halkı olarak bir arada yaşayanların hepsini  kapsar.


B. Hükümleri

I. Ev düzeni ve gözetim

MADDE 368.- Birlikte yaşayan kimseler evin düzenine tâbidir. Bu düzenin kuruluşunda ev halkından her birinin yararı adil biçimde gözetilir.

Ev halkının her biri, özellikle öğrenimi, eğitimi, dinî inançları, meslek ve sanatı için gerekli özgürlükten yararlanır.


Ev başkanı, birlikte yaşayanların evdeki eşyasını özenle korumak ve güvenlik altında bulundurmakla yükümlüdür.


II. Sorumluluk

MADDE 369.- Ev başkanı, ev halkından olan küçüğün, kısıtlının, akıl hastalığı veya akıl...