15 / 05 / 2024

Ev haczi itiraz dilekçesi örneği

Ev haczi itiraz dilekçesi örneği

Ev haczi kapsamında, haciz tutanağında yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar bir dilekçe ile bu duruma itiraz edebiliyorlar. Ev haczi itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte,Ev haczi itiraz dilekçesi örneği..

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Buna da fahiş zam geldi! Siz de buna itiraz edebilirsiniz! Tek tek açıklandı!

Kira ve ev fiyatlarındaki artış ülkenin gündemindeki yerini korurken bir süredir bir taraftan da aidatlardaki zamlar konuşuluyor. İnsanlar, bunlara itiraz etmenin mümkün olup olmadığını araştırıyor. Bu konuda, Avukat Ali Güvenç Kiraz’dan konuyla alakalı önemli açıklamalar geldi.

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

Koronavirüs sürecinde kira zammına itiraz edilebilir!

Koronavirüs salgını sürecinde ev sahibinin kira ücretlerinde yapacağı zamma itiraz edilebileceğini dile getiren hukukçu ve tüketici dernekleri, fiyat artışının mücbir sebep sebebiyle geçersiz olabileceği görüşüne sahip.

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı. 

Emlak vergisi itirazı için son saatler!

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiye esas olacak metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugün dolacak. Dava açılmazsa yeni değerler kesinlik kazanacak.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebilir mi?

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde ÜFE'ye göre zam yapılıyor. Kimi zaman ev sahibi kiracısına yasalarda olan orandan daha fazla bir zam yapmak isteyebiliyor. Peki, bu durumda kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebilir mi?

Ev haczi itiraz dilekçesi örneği Haberi

Ev haczi itiraz dilekçesi örneği

Ev haczi itiraz dilekçesi!

Hacizde ödeme takibin kesinleşmesi; ilamsız takiplerde ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor. Bu takdirde borçlunun mallarına haciz konulabiliyor.


Haciz işleminde kanuna aykırılık söz konusu ise icra mahkemesine şikâyet davası açalabiliniyor. İtiraz dilekçesi nasıl yazılır?



Ev haczi itiraz dilekçesi örneği..


..........İCRA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE


DOSYA ESAS NO:...................................

BORÇLU:..................................................

(ŞİKAYET EDEN) :..................................

Adres:.........................................................

KONU : Hacze İtiraz ve Haczin Kaldırılması Talebimizden İbarettir


AÇIKLAMALAR : 

1. Alacaklı vekili tarafından ....... İcra Müdürlüğünün .../.... esas sayılı dosyası ile aleyhime yapılan icra takibi sonucunda …/../2012 tarihinde evimde yapılan haciz esnasında, evde yaşayanların ihtiyacı olan……eşyalar haczedilerek muhafaza altına alınmıştır.


2. 6352 sayılı kanunla değişik İcra ve İflas Kanununun 82. maddesinin 3. fıkrasına göre “aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşyalar birden fazla değilse...