28 / 04 / 2024

ev inşaatı kaça mal olur 2019

ev inşaatı kaça mal olur 2019

İnşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan tebliğ ile geçtiğimiz aylarda duyuruldu. Peki, 2019'da ev inşaatı kaça mal olacak?

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Bayramapaşa'da yapıldı.

Florya Metal İnşaat Kağıt Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Florya Metal İnşaat Kağıt Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Can Şimşek tarafından kuruldu.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Malık Imran Hassan tarafından kuruldu.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

Taş ev inşaat maliyeti 2022!

Taş ev inşaat maliyeti 2022 haberimizde yer alıyor. Peki Taş ev inşaat maliyeti 2022 ne kadar oldu? Taş ev inşaat maliyeti 2022 arttı mı? İşte Taş ev inşaat maliyeti 2022...

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Sarmet-San Plastik Metal İnşaat Kağıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sarmet-San Plastik Metal İnşaat Kağıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sarmet-San Plastik Metal İnşaat Kağıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

ev inşaatı kaça mal olur 2019 Haberi

ev inşaatı kaça mal olur 2019

Konut üretimi yapan inşaatçıları yakından ilgilendiren yapı maliyet bedelleri, her sene yeniden belirleniyor. Maliyet bedellerinin artöaso ile konut fiyatları da yükseliyor.

Peki, 2019'da ev inşaatı kaça mal olacak? 2019'da ev inşa etmek ne kadara mal olacak?

Bilindiği üzere yapının toplam inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde tespit ediliyor.

Ancak bu bedellere asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil olmuyor. Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oranında ekleme yapılıyor.

Emlak vergisine esas olmak üzere 2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Tebliğte belirtilen tutarlarda tespit edilerek geçtiğimiz aylarda duyuruldu.

Açıklanan metrekare...