12 / 05 / 2024

ev kdv oranı 2017

ev kdv oranı 2017

Türkiye'de yabancı yatırımcının 1 milyon dolar yatırımla vatandaşlık elde edebildiğini hatırlatan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya "Konut veya işyeri satın alımında da KDV ödemeyecek olması birçok yabancı ülke vatandaşını cezbediyor" diye konuştu.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31749 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021...

Kentsel dönüşüm KDV oranı 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı 2021...

Topraktan ev alanlara KDV iadesi ve indirimi!

Topraktan ev alanlar KDV iadesi ve indiriminden yararlanabiliyor. Lüks konutlar için uygulanan KDV oranı şartları artık değişti ve yüzde 8 olarak uygulanıyor.

Univa projelerinde KDV oranı yüzde 8!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, KDV indirimi teşvikine devam ediyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, " Teşvikler son derece önemli. Bu yüzden, bizde yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirime uygulamasına şirket olarak devam edeceğiz" dedi...

Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. Bakan Albayrak mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

ev kdv oranı 2017 Haberi

ev kdv oranı 2017

Gayrimenkul sektöründe uluslararası alanda düzenlenen fuarların Türkiye ve sektörün tanıtımı açısından büyük avantaj sunduğunu söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Geçtiğimiz yıllarda katıldığımız Fransa Mipim ve Dubai Cityscape fuarlarında da bunu bizzat tecrübe ettik" dedi. Türkiye'de yabancı yatırımcının 1 milyon dolar yatırımla vatandaşlık elde edebildiğini hatırlatan Çetinsaya, "Konut veya işyeri satın alımında da KDV ödemeyecek olması birçok yabancı ülke vatandaşını cezbediyor" diye konuştu. Çetinsaya, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını kaydetti.


KAMPANYALARLA TALEP ARTI,

Gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunu vurgulayan Çetinsaya, "Bu konumunu da her geçen yıl daha da sağlamlaştırıyor. Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan kampanyalar talebi artırırken GYODER ve özel sektörün de sunduğu destekler yılın ilk çeyreği itibarıyla sektörü hareketlendirdi"...