28 / 04 / 2024

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ikinci el konut satışlarındaki kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, yazısına, "Yazının başlığını okur okumaz “şimdi bu da nereden çıktı, ikinci el konut satışına KDV kimlik kartı zorunluluğumu geldi?” diye düşündünüz değil mi? Gerçekten böyle düşünmekte haklısınız, Maliye tarafından böyle bir zorunluluk açık bir şekilde getirilmedi" ifadelerini kullanarak başladı ve uygulamadaki değişikliğe değindi. 

Abdullah Tolu, "Uygulamada KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından böyle bir kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu doğdu" açıklamasında bulundu. 

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022 den itibaren başlıyor!  

Tolu, satışı yapılacak ikinci el konut ile ilgili bazı kritik bilgilerin bilinmemesi halinde, uygulanacak KDV oranının doğru şekilde tespit edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti ve "Aksi halde, ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Doğru KDV oranı uygulamamanın yaptırımı ise oldukça ağır: Eksik Hesaplanan KDV Tutarı + 1 Kat Vergi Ziyaı Cezası + Gecikme Faizi + Özel Usulsüzlük Cezası" şeklinde konuştu.

İşte ikinci el konut satışında kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ile ilgili tüm detaylar...


Geri Dön