04 / 05 / 2024

Ev kiralama işlemleri nelerdir

Ev kiralama işlemleri nelerdir

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için daire kiralamak istediğinizi farz edelim. İstediğiniz gibi bir ev bulmanız halinde sizi ne gibi ev kiralama işlemleri bekliyor? Yapmanız ve dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir?

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı?

Ev alanlar ya da yeni ev sahibi olanların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. İşte Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı? detaylı yanıtları!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Akmerkez GYO'nun kiralama işlemleri 754 bin 99 TL oldu!

Akmerkez GYO'nun aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 745 bin 99 TL oldu.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Blueground ile ev kiralama işi kökten değişiyor!

Blueground ev kiralama işini kökten değiştirebilir. Dünyanın 12 kentinde 3 bin üzerinde konutu yöneten girişim, yeni yatırım turunda milyar dolar değerlemeyi görebilir…

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

QNB Finans Varlık Kiralama'ın kira sertifikasının ödeme işlemleri tamam!

QNB Finans Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı, yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı...

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından TRDVVRK81923 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Ev ve iş yeri kiralarken neye dikkat etmeli?

Gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli? Ev ve iş yeri kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir?

Vakıf Varlık Kiralama kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından TRDVVRK31936 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Ev kiralama işlemleri nelerdir Haberi

Ev kiralama işlemleri nelerdir

Ev kiralama işlemleri!

Ev kiralama işlemleri, kiralayacağınız evi bulmak ile bitmiyor. Aksine evi bulduktan sonra asıl emlak kiralama işlemleri başlıyor. Söz konusu işlemler arasında öncelikle ev ile ilgili araştırma yapmak geliyor.


Evin borcunun olup olmadığı veya tapuda ev üzerinde herhangi bir ipotek olup olmamadığı hususlarını araştırmak ileride karşılaşılacak problemlere karşı önlem almaya yarıyor. Konut üzerinde DASK Zorunlu Deprem Sigorta poliçesi yoksa, DASK'ın düzenlenmesi gerekiyor.


Kiralayacağınız konut ile ilgili bir problemin olmaması durumunda, iş kira kontratını imzalamaya geliyor. Kontrat kapsamında, kira bedeline, kira artış oranına ve kira süresine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev kiralama kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim...