05 / 05 / 2024

ev kirası vergi muafiyeti 2015

ev kirası vergi muafiyeti 2015

Kira vergisini her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, ev kirası vergi muafiyeti 2015 nedir?

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Bursa'da bir kiracı, kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü.

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri vergisi kapsamında beyannamelerin 31 Mart tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Ev sahiplerinde 'vergi' paniği başladı!

Kira gelirlerinin doğru tespitine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon konutun kira geliri potansiyeline sahip olduğu tespit edildi. Peki bu 2 milyon konut nasıl tespit edildi?

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

ev kirası vergi muafiyeti 2015 Haberi

ev kirası vergi muafiyeti 2015

Ev kirası vergi muafiyeti 2015!

Bir sene boyunca kiraya verilen taşınmazlardan elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. 1 Ocak 2014- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için bu sene Mart ayında beyanname verilmesi ve vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor.


Ancak vergiyi her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi beyannamesi verilerek ödeme yapılıyor.


2015 yılında uygulanacak kira gelir vergisi muafiyet sınırı da 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 287 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor.


Tebliğ gereğince, mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2015 takvim yılında elde edilen kira gelirleri için 3.600 TL olarak tespit edildi.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin...