30 / 04 / 2024

Ev sahibi 2015

Ev sahibi 2015

Ev sahibi ve kiracı hakları yeni düzenlemesi yapılan Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Buna göre düzenlenen ev sahibi ve kiracı hakları nelerdir? İşte, ev sahibinin kiracıya karşı hakları!

Eylül ayında ev sahibi kiraya en fazla yüzde kaç zam yapabilir?

Evini kiraya veren ev sahipleri, kira süresinin bir sene daha uzatılması durumunda, kiraya zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, 2015 yılı Eylül ayında ev sahibi kiraya en fazla yüzde kaç zam yapabilir?

Siyah Kalem Köy'de düşük faizlerle ev sahibi olunabiliyor!

Yaz kampanyasının devam ettiği Siyah Kalem Köy projesinde 15 Eylül 2015 tarihine kadar düşük faizli ödeme planları ile ev sahibi olmak mümkün.

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yazılı anlaşmayı sağlayan kira sözleşmesinde gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz ve tam olarak yazması gerekiyor. İşte, kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi kiracı sözleşmesi örneği 2015!

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, kiralama süresi boyunca ev sahibi ile kiracının karşılıklı olarak hak ve sorumluluklarını düzenliyor. İşte ev sahibi kiracı sözleşmesi örneği 2015...

Kiracı ve ev sahibi kanunu!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve ev sahibinin hak ve sorumlulukları 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte kiracı ve ev sahibi kanunu 2015...

Fuzul Ev kampanyası 2015!

Fuzul Ev sistemi ile Türkiye'nin her yerinden konut sahibi olunabiliyor. Peşinatsız, faizsiz ve kredisiz olarak ödeme kolaylığı sağlayan sistem, dayanışma ve destek kültüründen esinleniyor. İşte Fuzul Ev kampanyası 2015...

Ev sahibi kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, ev sahibi kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

1 milyon kişi ev sahibi oldu!

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 165 bin 381 kişi ev sahibi oldu. Yeni projeler ve uygun ödemeli kampanyalar için düğmeye basan inşaat şirketleri 2015 yılında 500 bini yeni konut olmak üzere 1 milyonun üzerinde konut satışı planlıyor.

Dekar DK 2015'te daha fazla kişiyi bahçeli ev sahibi yapmayı planlıyor!

Dekar DK Yönetim kurulu Başkanı Salih Kuzu, " 2015 baharında daha fazla sayıda kişiyi bahçeli ev sahibi yapacak projemizin lansmanını yapmayı planlıyoruz " dedi. Hareketliliğin devam edeceğini de ekledi.

Ev sahibi hakları 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları, 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ev sahibinin kiracısına karşı hakları nelerdir? İşte ev sahibi hakları 2015..

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Ev sahibi 2015 Haberi

Ev sahibi 2015

Ev sahibinin kiracıya karşı hakları nelerdir?

Borçlar Kanunu'na göre gayrimenkul kiralamalarında, kiracı ve ev sahiplerinin birbirlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Ev sahibi ya da kiracı arasında anlaşmazlık yaşanması halinde sözleşme feshedilebiliyor. 


Kanun esaslarına göre, ev sahibinin kiracısını evden çıkarabilmesi için ;mesken ihtiyacı, işyeri ihtiyacı, esaslı tamir, yeniden inşa veya imar tevsi ve tadil, yeniden iktisap eden şahsın işyeri veya mesken ihtiyacı, kira bedelinin ödenmemesi gibi haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, ev sahibinin kiracıya karşı hakları nelerdir?


Ev sahibi hakları! 

1) Ev sahibinin kiraya verdiği taşınmazı kiracının,  temiz ve kiraya uygun bir şekilde teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Yani işyeri olarak kiraya verilecek ise işyeri ev olarak kullanılacaksa ev kullanımına uygun kiracısına teslim edilmesi gerekiyor. 


2) Ev sahibi eğer kiracısına, kiraya verdiği taşınmaz ile ilgili yanıltıcı bilgi...