17 / 07 / 2024

ev sahibi değişikliği

ev sahibi değişikliği

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor...

Mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken mağdur bir ev sahibi de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı yaparak, "Milyonlarca ev sahibinin evi rızası olmadan gasp ediliyor,  Cuma namazında bundan camilerde bahsediniz." dedi.

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

İstanbul Şerifali'de evi olan bir ev sahibi, içinde kiracının olduğu evine ödediği masrafları tek tek hesapladı.  Ev sahibinin ödediği toplam tutarın, 6 aylık kira bedelini geçtiği ortaya çıktı. İşte o hesaplama...

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

Kiracısını 1 milyon TL finanse eden mağdur ev sahibi diyanete sordu: Kiracımı fonlamam fitre zekat yerine geçer mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar gündemdeki yerini korurken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden diyanete "Kiracımı son 2 senede 1 milyon TL finanse ettim, Kiracımı fonlamam  fitre zekat yerine geçer mi?" diye sordu

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi 2,5 yıllık mücadele sonunda evine kavuştu! İlk işi 'kiralık değildir' afişi asmak oldu!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim mahkemeye taşınıyor. Bir ev sahibi 2,5 yıldır kiracısı ile mücadelesinin sonuna geldi ve nihayet evine kavuştu. Ev sahibi evine kavuşur kavuşmaz ilk işi 'kiralık değildir' afişi asmak oldu. İşte ayrıntılar...

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

ev sahibi değişikliği Haberi

ev sahibi değişikliği


Mal sahibi değişikliği!

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor. Dolayısıyla kiracının ihtar almadığı sürece herhangi bir şey yapması gerekmiyor.


Eğer mal sahibi değişikliği sonucunda kiracı yeni ev sahibinden ihtar almışsa da, hemen evi boşaltmak zorunda değildir. Bu noktada yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebilir. Yeni mal sahibi ihtarnameyi çektiği halde kiracı altı ay içinde evi boşaltmadıysa, ev sahibinin dava açması, kiracıya altı ay önce ihtarname çektiğini ve konuta ihtiyacı olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bu durumda ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde başka bir konutunun olmaması gerekiyor. Çünkü mal sahibinin söz konusu davayı kazanması için eve ihtiyacı...