26 / 05 / 2024

Ev sahibi kuşak geliyor

Ev sahibi kuşak geliyor

Türkiye'de 40 yaş altında ev sahibi olma hızlanırken dünyada tam tersi bir trend var. Dünyada 'kiralık bir kuşak' oluşurken Türkiye'de ev alan gençlerin oranında artıyor

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından İstanbul Pendik'te polise gelen bir şikayetin ardından akıl almayan bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme alan 6 kişi yakalandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Ev sahibi 5 yıl sonra kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahibi ilişkisi son zamanlarda artan kiralar yüzünden bozuldu. Bazı ev sahipleri zam talep ederken bazıları da yasal sınırı gözetiyor. Ev sahibi ile anlaşamayan kiracıların akıllarında bazı soru işaretleri var.

Başakşehir Avrasya Konutları 2'de avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı! 36 ay vade imkanını kaçırmayın!

Ev sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat Fuzul Yapı’dan geldi. Başakşehir Başakşehir Avrasya Konutları 2'de avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma imkanı devam ediyor.36 ay vade imkanı yeni yatırımcılarını bekliyor.

Bolu’da dar gelirliler ev sahibi olacak!

Ev sahibi olmak isteyen Bolululara müjdeli haberleri peş peşe veren Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, TOKİ projesi için başvuruların başladığını söyledi.

Y kuşağı ev sahibi olmayı planlamıyor!

Son dönemlerde en çok konuşulan konular arasında Y kuşağı yer alıyor. Diğer kuşaklardan oldukça farklı olan Y kuşağı, ev sahibi olmayı planlamıyor. 

Menderes Tekstil çalışanlarını 43 bin liraya ev sahibi yaptı!

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ı da şaşırtan ve twitter’den paylaşmaya zorlayan; çalışanlarını 43 bin liraya ev sahibi yapan iş adamının Menderes Tekstil’i de bünyesinde bulunduran Akça Holding’in sahibi Rıza Akça olduğu ortaya çıktı.

Kuzey Kuşak Yolu için 10 ev yıkılacak!

Kaynarca Mahallesi sınırları içinde geçen Kuzey Kuşak Yoluyla birleşecek olan bağlantı yolunun 300 metrelik bölümünde ise çalışmalar devam ediyor. 300 metrelik bölümde bulunan 10 ev kamulaştırılarak yıkılacak.

Mehmet Ali Şahin: Hedefimiz evi olmayanı ev sahibi yapmak!

TOKİ, Karabük'te emekliler için yapılacak konutlara ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hedeflerinin ev sahibi olmayan her Karabüklü emekliyi ev sahibi yapmak olduğunu aktardı.

Emekli ve dar gelirli 250 lira taksitle ev sahibi olacak!

AK Parti, seçim beyannamesiyle pek çok müjde vermeye hazırlanıyor. Emeklilerin hem geliri artırılacak hem de ev sahibi olması sağlanacak. 65 yaş aylığı 100 lira zamlanacak. Üniversiteyi bitirene işsizlik parası verilecek.

Ev sahibi kuşak geliyor!

Türkiye'de 40 yaş altında ev sahibi olma hızlanırken dünyada tam tersi bir trend var. Dünyada 'kiralık bir kuşak' oluşurken Türkiye'de ev alan gençlerin oranında artıyor

Turizm çalışanları 250 TL taksitle ev sahibi olabilecek!

AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın turizm çalışanlarına 12 ay süreyle çalışma imkanı sağlanmasına ilişkin açıklamasının ardından, sektör çalışanlarının 250 lira taksitle ev sahibi olacağı müjdesi geldi.

Ev sahibi kuşak geliyor Haberi

Ev sahibi kuşak geliyor

Dünyada özellikle gençler arasında ev sahibi olma alışkanlığı azalıyor. Araştırmalara göre 40 yaş altında kiralama yeni trend haline gelirken mortgage ile ev sahibi olma oranı da azalıyor. Peşin satın almalar ise artacak. Türkiye'de ise trend tam tersi. Türkiye'de ev satın alanların içinde gençlerin oranı artıyor. 


GENÇLERDE % 11 ARTIŞ VAR 


SABAH'ın bankacılık sektörü konut kredisi yaş dağılımından derlediği bilgilere göre 26-45 yaş arası ev sahibi olanların oranı 2000'li yıllarında başında ve ortalarına göre 2014 yılında yüzde 10'lara yakın bir artış var. 2000-2005 yılları ile 2014 karşılıştırmasında gençlerde azalmanın aksine ortalamada yüzde 11.5'lik bir artış var. Altı bankanın konut kredilerindeki yaş dağılımı bilgilerinin ortalamasına göre Türkiye'de 18-25 yaş arasında yüzde 1 gibi küçük bir değişim var. En genç ev sahibi olanların sayısı...