28 / 04 / 2024

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından İstanbul Pendik'te polise gelen bir şikayetin ardından akıl almayan bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme alan 6 kişi yakalandı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Pendik'te polise gelen bir şikayetin ardından akıl almayan bir dolandırıcılık olayı ortaya  çıktı. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olaya ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, bir gayrimenkul şirketi çalışanlarının dolandırıcılığı belirlendi. 

Söz konusu soruşturmada, soruşturmada, bir gayrimenkul şirketi çalışanlarının kiralanmasına aracılık yaptıkları konutları kullanarak milyonlarca TL'lik vurgun yaptıkları ortaya çıktı. 

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: Bu evi kaçırmayın diyen fırsatçılar yakalandı!

Sözcü Gazetesi'nde habere göre; polis soruşturmasında şüphelilerin seneler önce kiraladıkları konutların tüm bilgilerini sakladıkları, ardından da konut sahiplerinin satışı ilanı vermesi üzerine harekete geçtikleri belirlendi. 

Tapu bilgileri, konutun lokasyonu gibi bilgileri ellerinde bulunduran şüphelilerin, dolandırdıkları kişilerle sanki ev sahibi gibi buluşarak evleri gezdirdikleri ortaya çıktı. Bu ziyaretlerde samimi bir ortam oluşturan şüphelilerin fiyatta sözde indirim uyguladığı ve "Bu fiyata kaçırmayın, bu fırsat kaçmaz" dedikleri öğrenildi. 

Şüphelilerin 'Ön ödeme' ismiyle milyonlarca TL para topladıkları ve ardından da ortadan kayboldukları belirlendi. 

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin aynı yöntemi kullanarak 7 kişiyi dolandırdıkları da ortaya çıkarken, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi. 

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: Bu evi kaçırmayın diyen fırsatçılar yakalandı!

Son zamanlarda konut piyasasında sık sık dolandırıcılıklar gündem oluyor. Hükümet, emlak piyasasındaki fahiş artışları ve manipülasyonları engellemek için denetimleri sıklaştırırken, dolandırıcılar da yeni yollar bulmaya devam ediyor. 

Dünya'dan Hamide Hangül'ün aktardığına göre; İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Kurucusu Şenay Araç Demir, son zamanlardaki dolandırıcılık yöntemlerine değindi ve vatandaşları oltalamak için WhatsApp, Facebook üzerinden sürekli gayrimenkul mesajlarının döndüğüne dikkat çekti. 

"Yarı fiyatına satılık konut mesajlarıyla çok fazla karşılaşılıyor. Ayrıca şu an WhatsApp, Facebook veya cep telefonlarına, ‘çok sıkıştım paraya ihtiyacım var.’ ‘mülkümü, değerinin yarısına satıyorum’ gibi mesajlar sık sık gelmeye başladı, sakın bunlara itibar etmeyin" diye konuşan Şenay Araç Demir, dolandırılmamak için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. 

Demir, dolandırılmamak için sosyal medya üzerinden cazip fiyat teklifleriyle, önce söz konusu evin tapusunun istenmesi gerektiğinin altını çizdi. Demir, konutta ipotek olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini, bu çerçevede sağlıklı olanın profesyonel emlak danışmanları ile hareket edilmesi olduğunu söyledi. 

Gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi: Bir daire fiyatına 4 daire kandırmacası!

'Elimizdeki altınları satalım mı?' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Tarihi zirve için rakam verdi!

Emeklilere maaş promosyonunda şok! DenizBank emekli promosyon açıklandı: Hesabınıza tam bu kadar yatacak!

 


Geri Dön