02 / 10 / 2024

ev sahibin kira sözleşmesini feshetme koşulları

ev sahibin kira sözleşmesini feshetme koşulları

Kiracı, ancak kanunda belirtilen haklı tahliye nedenlerinin var olması durumunda ve karşılıklı anlaşma yapılması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kanuna göre ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Ev sahibi ve kiracıların 'kira' çıkmazı! Her iki taraf da çözüm bekliyor!

Çözüm platformu Şikayetvar, kiracıların ve ev sahiplerinin şikayetlerini derledi. Hem kiracılar hem de ev sahipleri kira belleri için çözüm arıyor.

Kira altınla ödenir mi? sorusuna İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi! Kapalıçarşı’da dükkan kiraları 'ALTIN' ile...

Ankara'da bir ev sahibinin kira bedelini 7 gram altın olarak istemesi üzerine sektörde 'kira altınla ödenir m?' sorusunu gündeme getirdi. Milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını merak ederken İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi. 

Kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Taşınmazlarını kiraya veren ev sahipleri, kira alacağını garanti altına almak ve kira alacağını hızlı bir şekilde tahsil etmek için kiracılardan kira karşılığında çek veya senet almakta. Peki kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Şarkıcı Tuğba Ekinci'ye ev sahibinden 'kira tespit' davası!

Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Ekici kirasını 6 bin 200 liradan, 28 bin liraya yükselten ev sahibine itiraz etti. 

Kiracılar dikkat! Kiracılar ev sahiplerine kira farkı ödeyecekler mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira fiyatı üzerinden yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Kiracıların ev sahiplerine kira farkı ödeyecekleri uyarısı geldi.

Ev sahibinden kira vermeyen kiracıya ceza! Tüm eşyalarını dışarı attı! Asıl suçlu kim?

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Tartışmalara bir yenisi daha eklendi ve bir ev sahibi kira vermeyen kiracının eşyalarını dışarı attı. 

1942 yılında kaloriferli evi olan ev sahipleri kiraları artırmak istemiş! 

1942 yılının aralık ayında kömür fiyatlarına gelen zamlardan dolayı ev sahipleri kira bedellerini artırmak istemiş.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sular durulmuyor! Polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam ve tahliye tartışmalarına her gün yeni bir örnek ekleniyor. Şimdi de Mardin'de bir polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu. İşte ayrıntılar...

Emlakçılardan şok açıklama! Kiracılar ev sahiplerine kira teklifi yapmaya başladı!

1 Temmuz itibarıyla yüzde 25 kira sınırlamasının kaldırılmasının ardından emlakçılar, bazı kiracıların ev sahiplerine kira teklifinde bulunduğunu anlattı. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

1 Temmuz'dan sonra 6 bin 500 TL kira veren, 10.563 TL ödeyecek! Kiralar rayiç bedelleri yakalayacak mı?

Mağdur bir ev sahibi, kira artış oranlarına değindi ve "Kiracının maskarası olduk" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.... 

ev sahibin kira sözleşmesini feshetme koşulları Haberi

ev sahibin kira sözleşmesini feshetme koşulları

Ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kiracılık mevzuatı, mal sahibi ile kiracıların hak ve sorumluluklarını belirliyor. Tahliye konusunda hem kiracıların hem de mal sahibinin haklarını koruyan kanun gereğince kiracılar her istenilen zaman çıkarılamıyor.


Kiracı, ancak kanunda belirtilen haklı tahliye nedenlerinin varolması durumunda ve karşılıklı anlaşma yapılması halinde çıkarılabiliyor. Peki, ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?


Bilindiği üzere, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin...