23 / 07 / 2024

ev sahibinin kira vergisi ne kadar

ev sahibinin kira vergisi ne kadar

Gayrimenkulünü kiraya vererek 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gelir elde eden kimselerin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde etmeleri halinde vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

Ev sahibi mağdurundan haklı isyan! 20 bin TL değerindeki evde 4 bin TL'ye oturmak hak mı?

Milyonlarca ev sahibinin başı kiracılarla dertte. Son iki yıldır uygulamada olan yüzde 25 kira artış sınırı bir çok ev sahibini mağdur etti. Ev sahibi mağdurları seslerini sosyal medyadan duyurmaya devam ediyor...

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

İstanbul Şerifali'de evi olan bir ev sahibi, içinde kiracının olduğu evine ödediği masrafları tek tek hesapladı.  Ev sahibinin ödediği toplam tutarın, 6 aylık kira bedelini geçtiği ortaya çıktı. İşte o hesaplama...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Ev sahiplerine uyarı: Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin, yoksa masraflar size kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira bedeli anlaşmazlıkları, kira tespit davaları ile çözülebiliyor. Mağdur bir ev sahibi "Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin" uyarısında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracısı 350 bin TL para isteyen mağdur ev sahibi: Mahkeme günü 9 ay sonraya verildi! 

Düşük kira bedeli sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, dava süreçlerinin uzun olmasına da tepki gösteriyor. İşte mağdur bir ev sahibinin konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? Ev sahiplerine uyarı!

Evini kiraya verecek ev sahipleri artık, evde oturacak kişinin eski ev sahibini arayacaklarını belirtiyor. Peki eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? 

Ev sahibinin de EYT’linin de durumu aynı! Baraja takıldılar…

İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle birçok ev sahibi rayicin çok altında kira alıyor. 258 bin takipçili Ekonomi Koçu, ev sahihleri ile EYT’lerin aynı durumda olduğunu söyledi.

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan ve düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki kira uyarlama davası 3. yıldan itibaren açılabilir mi? 

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

ev sahibinin kira vergisi ne kadar Haberi

ev sahibinin kira vergisi ne kadar

Ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

Mesken veya işyerlerini kiraya vererek 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gelir elde eden kimselerin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde etmeleri halinde vergi ödemeleri gerekiyor.


Vergi için istisna bedeli mesken ve işyerinde farklı miktarlarda belirleniyor. 2014 yılı için istisna tutarı 3.300 TL olarak tespit ediliyor.


Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen buistisna tutarının altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmuyor.


Bu tutarın üstünde gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermeleri ve seçecekleri bir gider yönetimi ile indirimleri hesapladıktan sonra vergi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebilmektedir.


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya...