28 / 04 / 2024

ev sahibinin ölümü halinde kira kontratı

ev sahibinin ölümü halinde kira kontratı

Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Bu nedenle vefat halinde mirasçıların veraset ilamı çıkarıp kiracıya evin yeni sahibi olduklarını ispatlamaları gerekiyor...

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor!

Hemen teslim edilen prefabrik evler tek, iki katlı ve dubleks olarak inşa ediliyor. Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor. İşte detaylar...  

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olan yapılar arasında yer alıyor. Uygun fiyata ev yapmak isteyenler prefabrik ev yaptırmanın şartlarını merak ediyor. Peki, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar...

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir? Kiraya 100 de 100 zam yapılır mı?

Kiracının ve ev sahibinin kiralanan mülk üzerinde birtakım hakları vardır. Bu hakları bilmeyen her iki tarafta bazı hususlarda yanılgılara düşebilir. İşte bu noktada merak edilip sorulan sorular!

Çelik ev kullanışlı mı? Çelik ev soğuk olur mu?

Çelik evler, son dönemin en popüler yapılarından biridir. Çelik evde yaşamanın ne kadar sağlıklı olduğu, kullanışlı olup olmadığı soruları da sıkça sorulmaktadır. İşte tüm bu soruların yanıtları!

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda çok sık tercih edilen yapılardan biridir. Vatandaşlar da özellikle TOKİ arsaya başvuruda bulunanlar, “TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?” sorusunu sormaktadır.

ev sahibinin ölümü halinde kira kontratı Haberi

ev sahibinin ölümü halinde kira kontratı


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı!


Kira kontratı nedir?

Kira kontratı, kullandırma amacını taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Bununla mal sahibi, bir bedel (kira bedeli) karşılığında bir şeyin kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye (kiracıya) bırakmayı taahhüt etmiş oluyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi kira kontratı karşılıklı kullandırma sözleşmesi kapsamındadır. Gerçekten kiralayan, malvarlığında bulunan bir şey üzerindeki kullanma ve yararlanma hakkını kiracıya geçici olarak devrediyor, buna karşılık kiracı da ona bir bedel ödüyor.


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Ancak bu durum mirasçıların birden fazla olması halinde farklılık gösteriyor. Örneğin sadece bir mirasçının olması durumunda bu mirasçı evde kendisi oturmak isteyebilir, tabi birden fazla mirasçının evde oturma talebi olması mümkün değildir. 


Mal sahibinin ölümü halinde...