29 / 04 / 2024

ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır

ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergiyi taşınmaz malın sahipleri ödüyor. Peki, ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?

Tapuda mal alım ve satış işlemleri için belli bir yaş aralığı bulunmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar, “Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?” sorusunu sık sık sorarlar.

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz?

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

A101'in tekne satışından sonra zincir marketler sosyal medyada ti'ye alındı! BİM'de 199 TL'ye psikolog gündem oldu

Zincir marketler ipin ucunu kaçırdı. BİM ev, araba satışı yapacağını duyurmasının ardından A101'in aktüel ürünler kataloğunda da tekne satışı başladı. Vatandaş A101'de tekne satışından sonra BİM'de de psikolog hizmeti veriliyor diye ti'ye alındı.

Milli Emlak'tan başkentte arsa fırsatı! İhalesi yarından sonra! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Etimesgut ilçesi Fevziye Mahallesi'nde bulunan arsa için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarından sonra saat 15:10'da gerçekleştirilecek.

Mercan Tuzla Vesen Yalıları yarından sonra satışta! Yeni proje!

Vesen Yapı imzası taşıyan Mercan Tuzla Vesen Yalıları yarından sonra gerçekleştirilecek lansmanla görücüye çıkıyor. Proje İstanbul’un en sıra dışı ve iddialı projesi olarak hayata geçiyor.

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Yeşilçam'ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan ve Kumburgaz'da bulunan ünlü yalının satışından vazgeçildi.

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır Haberi

ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır

Ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergiyi taşınmaz malın sahipleri ödüyor.


Ancak taşınmaz malların el değiştirmeleri sırasında mevcut dönemin emlak vergisinin kimin ödeyip ödemeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.


Kanunen satışın gerçekleştiği sene emlak vergisini ödeme yükümlülüğü eski malikte oluyor. Peki, ev satışından sonra belediyeye bildirim yapılır mı?


Ev satışından sonra belediyeye bildirim yapma görevi ise taşınmaz malı satın alanda oluyor.


Bu durumda bir ev satın aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin öncelikle söz konusu taşınmazın bulunduğu belediyenin ilgili birimine emlak beyannamesi vermesi gerekiyor.


Taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar beyanname verilmesi gerekirken; taşınmaz malı yeni alan vatandaşlar ilk sene emlak vergisinden muaf tutuluyor. Yukarıda...