26 / 06 / 2024

Ev satışlarını yaz rehaveti düşürdü

Ev satışlarını yaz rehaveti düşürdü

Konut satışları ağustos ayında yaz rehavetine kapılarak tek haneye geriledi. Şubattan itibaren her ay iki haneli artan satışlar ağustosta yüzde 6.5’le yetindi. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Suudi boykotu konut satışlarını da etkiledi!

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Cemal Kaşıkcı cinayeti ile başlayan ve ekim ayından bugüne Türk mallarına uygulanan boykot ile zirveye çıkan gerilim, konut satışlarını da etkiledi. Boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 azaldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Konut satışlarının geleceği tasarımdan geçiyor!

Gönye Tasarım, sunduğu deneyim ile fark yaratırken marka imajını yansıtan mekanları başarıya dönüştürmenin tasarım vizyonu ile mümkün olduğuna işaret ediyor ve satışların etkilenmesinde önemli rol oynuyor.

Ev satışları arttı fiyatlar rekor kırdı!

Kovid-19 salgını sürecinde küçük ölçekli işletmeler desteklendi, vergiler düşürüldü, kira yardımı yapıldı ve daha birçok destek sırf ekonomi canlansın diye yapıldı. Bu desteklerin içinde konut kredisi faizlerindeki indirim de yer aldı. Ev satışları arttı fiyatlar rekor kırdı...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Faiz indirimi konut satışlarını hızlandırdı!

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine indirmesiyle emlak sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Faiz indirimi, konut satışlarını hızlandırdı...

Ev satışlarını yaz rehaveti düşürdü Haberi

Ev satışlarını yaz rehaveti düşürdü


Konut satışlardaki artış hızı yaz tatilinin etkisiyle tek haneye geriledi. Şubat ayından başlayarak her ay çift haneli büyüyen, hatta nisan ayında yüzde 42 artış hızına ulaşan konut satışları, ağustos ayında yüzde 6.5 artış gösterebildi. 2014 yılının ağustos ayında 105 bin 624 olan konut satışı, bu yıl ağustos ayında 112 bin 463 oldu.



Geçen yılın önünde


Ağustos ayında hız kesmesine karşın ilk sekiz aydaki toplam konut satışı, 2014’ün eş dönemine göre yüzde 17.9 artarak, 715 bin 501’den 844 bin 132’ye yükseldi. 2014’ün ilk sekiz ayında satılan 715 bin konutun 232 bini konut kredisiyle, 483 bini  diğer satış yöntemleriyle satıldı. 2015’in eş döneminde satılan 844 bin konutun 308 bin konut kredisiyle, 535 bini de diğer yöntemlerle el değiştirdi.


İkinci el daha hızlı


Yılın ilk sekiz...