06 / 07 / 2024

ev tapusunu geç almak

ev tapusunu geç almak

Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli...

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Konut piyasası son zamanlarda zor günler geçiriyor. Piyasanın yeniden canlanması ve istikrarın korunması için  yeni bir takım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuluyor.  Bunlardan en önemlisi de ev sahiplerini yakından ilgilendiren tapu harcı konusu oldu.

Kiracısını 1 milyon TL finanse eden mağdur ev sahibi diyanete sordu: Kiracımı fonlamam fitre zekat yerine geçer mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar gündemdeki yerini korurken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden diyanete "Kiracımı son 2 senede 1 milyon TL finanse ettim, Kiracımı fonlamam  fitre zekat yerine geçer mi?" diye sordu

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomiye dair yaptığı yorumları ile sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatları ile ilgili olarak yaptığı  çarpıcı açıklamalar ile gündemdeki yerini korudu. Bu süreçte, ev alacaklara seslenen uzman isim Kolçak, fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi.

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

ev tapusunu geç almak Haberi

ev tapusunu geç almak


Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli. 


Gayrimenkulün iktisap (yani edinme) tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkartılması halinde, satıştan doğan kazanç "değer artışı kazanç olarak gelir vergisine tabi oluyor. Bu süre geçtikten sonra olmuyor. 


EDİNME TARİHİ 

1. Kooperatiften Ev Edinenler: Kooperatiflerde, ortaklara bu sıfatları nedeniyle tahsis edilen (örneğin konutlar teslim edilmeden noter huzurunda çekilen kuralarla evlerin belirlenmesi olayında) gayrimenkul "tahsis tarihinde" ortak tarafından satın alınmış sayılır (Gelir Vergisi Kanunu, Mükerrer Md.80/6-2). 


Buna göre örneğin, 15.6.2007 tarihinde, noter huzurunda çekilişle tahsis edilen konutun tapusu 17.4.2010 tarihinde verilmişse, 5 yıllık sürenin hesabında 15.6.2007 evin satın alındığı tarih kabul edilir. Beş yıllık...