04 / 05 / 2024

ev yalıtımı önemi

ev yalıtımı önemi

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; “Türkiye'de yanlış olan, ev alırken mutfakta, banyoda fayans ve dolaba bakılması ancak yalıtım konusunun hiç sorgulanmamasıdır” diyor.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Bauhaus inşaat yalıtım malzemeleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İnşaat ve ev malzemeleri satan Bauhaus yalıtım malzemeleri de satıyor. Bauhaus’ta yalıtım malzemeleri ne kadar? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi….

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Ev alırken su yalıtımına dikkat!

BTM Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, ev alırken su yalıtımına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ev alırken önce yalıtımına bakın!

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; “Türkiye'de yanlış olan, ev alırken mutfakta, banyoda fayans ve dolaba bakılması ancak yalıtım konusunun hiç sorgulanmamasıdır” diyor.

Yalıtım yaz aylarında da enerji tasarrufu sağlıyor!

Eryap Grup, 5 Haziran Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir gelecek için; yaşanan iklim değişiklikleriyle birlikte önemi iyice anlaşılan ısı yalıtımı konusunun sadece soğuk günler için değil, sıcak günler için de gerekli olduğuna dikkat çekti.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Bina yalıtımında tek kat sıva dönemi başlıyor!

İNŞAAT ve madencilik sektörünün öncü firmalarından OKKA Group'un, binalar için yapı ve yalıtım çözümleri sunan markası No1 ile "tek kat sıva" devri başlıyor.

Şekerbank ve Filli Boya konut yalıtımı için anlaştı!

2023 yılına kadar 500 bine yakın konuta 2,4 milyar lira civarında yalıtım kredisi kullandırılması planlanıyor. Krediyi kullanmak isteyen ev sahipleri ve apartman yöneticileri 60 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,72 ila 0,97 oranla yalıtım kredisi kullanab

Isı yalıtımında en çok yapılan 5 hata!

Günümüzün modern şehirlerinde enerji verimli ve çevre dostu binaların önemi giderek artıyor. Böyle bir binaya sahip olmak için yapılması gereken uygulamaların başında ise ısı yalıtımı geliyor.

Gazbeton'dan yeni yalıtım plağı Minepor!

İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. Cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor...

ev yalıtımı önemi Haberi

ev yalıtımı önemi

Ev alırken, mutfağına veya banyo fayanslarına bakılıyor ancak içten olduğu kadar bir binanın dıştan da donanımlı olması gerektiği unutuluyor. Veya ara bölmelerde nasıl malzeme kullanıldığı sorgulanmıyor. 

Oysaki konfor için en önemli etkenlerden birisi de yalıtım… Yalıtım, evin iç ısısını dengede tutarak enerji tasarrufu sağlıyor, yangın güvenliği sunuyor ve hem dışarıdan hem de komşu dairelerden gelebilecek gürültüyü kesiyor. Bu nedenle ev alırken çatıda, ara bölmelerde, dış cephede ve temelde yalıtım şartı aranması gerekiyor.  


İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; “Türkiye'de yanlış olan, ev alırken mutfakta, banyoda fayans ve dolaba bakılması ancak yalıtım konusunun hiç sorgulanmamasıdır” diyor.  Öktem, "Evin döşenmiş malzemelerinin hangi marka veya ülkeye ait olduğu merak edileceğine ilk olarak yalıtıma bakılmalı… Toplumumuzda yalıtım bilinci son on yılda hızla gelişti ancak...