17 / 06 / 2024

ev yaşamında çingene

ev yaşamında çingene

Romalı fotoğrafçı Carlo Gianferro'nun "Çingenelerin İç dünyası" adlı çalışması çingenelerin hayatını gözler önüne seriyor

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

İnsay Yapı'dan şehrin ortasında müstakil yaşam akımı!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği Ondörtüç Pendik projesiyle konutta 'Şehrin ortasında müstakil yaşam' akımı başlattı.

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

İntema İnşaat, İntema Yaşam ile birleşti!

İntema İnşaat'ın sermayesine yüzde 100 oranında iştirak etmiş olduğu doğrudan bağlı ortaklığı İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin şirket tarafından "devir alınması" suretiyle, şirketin bünyesinde birleşilmesine karar verdi.

Eston Şehir Koru'nun ilk etabında yaşam başladı!

Polatyol Grubu'nun Bahçeşehir'de yatay ve az katlı mimariye sahip projesi Eston Şehir Koru'nun ilk etabında yaşam başladı.

İntema İnşaat, İntema Yaşam Ev'in hisselerini devraldı!

İntema İnşaat, sermayesinin tamamına sahip olduğu yüzde 100 bağlı ortağı İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından devir alınması karar verildi. 

İntema İnşaat ve İntema Yaşam Ev birleşti!

İntema İnşaat, İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin oy hakkı veren paylarının tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından "devir alınması" suretiyle bünyesinde birleşilmesine karar verildi. 

Bahçeşehir Strada'da yaşam başladı!

İstanbul'un değerlenen merkezlerinden biri olan Bahçeşehir Strada projesinin 1.etabında yaşam başladı. Projede yeni yaşamlarına başlayan ev sahipleri projeyi anlattı

Kars'ta çöken odanın enkazında kalan kadın yaşamını yitirdi!

Kars'ın Karakale köyünde yaşayan Mülkiye Bozkurt çöken odanın enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

ev yaşamında çingene Haberi

ev yaşamında çingene


İlk kez 1505'te İrlanda'da 1514'de ise İngiltere'de nüfus kayıtlarına geçen çingeneleri foroğrafçı Carlo Gianferro görüntülüyor. Fotoğrafçının ilgi alanını esas olarak sürgüne gönderilen işçiler ve çingeneler gibi parçalanmış topluluklar oluştururken, fotoğrafları da zekice seçilmiş bir ortamda bu insanların hayatlarını temsil ediyor.


Romanlar, dünyanın en renkli göçebe topluluklarından biri olarak tarihte yer alırken evleri bu rivayeti kanıtlıyor. 


Romanların evlerini çeken fotoğrafçı onların iç dünyalarını yansıtan her şeyi göstermeye çalışmış. Romanların evlerindeki gösterişli materyallar ailelerin gücünü ve prestijini gösteriyor. Mutfak debdebeyi ilk gösteren mekanlardan biri olarak yer alıyor. Kadınlar yemeklerini büyük kazanlarda evin dışında pişirmeyi tercih etselerde mutfaklar çingeler için önemli bir alanı temsil ediyor.