23 / 07 / 2024

evde ekonomik ısınmanın yolları

evde ekonomik ısınmanın yolları

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, 'Maddi durumları müsait olmayan ve pencereleri çift cam olmayanlar ısı yalıtımı için camlarına naylon yapıştırabilirler, dedi

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşını duyan şaşkına döndü! Yeni rakamlar buz kestirdi! 1 Ocak 2023 zammı...

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım maaşında Ocak sürprizi yavaş yavaş netleşiyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşını duyan şaşkına döndü! Yeni rakamlar buz kestirdi! 1 Ocak 2023 zammı...

Isınmanın en ucuz yolunu bulduk! Hakmar’da sıcacık ev terlikleri 49 lira! 10 Kasım 2022 fiyat listesi…

Havaların soğumaya başladığı bugünlerde kombiyi düşük seviyede tutarak ısınmak herkesin hayali. Soğuğa karşı koruyan içliklerden ev terliklerine, termal taytlardan panduflara kadar ihtiyacınız olan her şey bu hafta Hakmar’da indirimde. İşte 10 Kasım 2022 fiyat listesi…

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanunda Değişiklik!

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31102 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Koronavirüs salgınının emlak sektörü üzerindeki etkisi!

Koronavirüs salgını, Türkiye'yi etkisi altına aldıkça farklı iş kolları da salgının ekonomik yansımalarından etkilendi. Salgının en çok etkilediği sektörlerden birisi de emlak piyasası oldu…

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 70'i tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın planlananın önünde devam ettiğini, yüzde 70'inin bittiğini tamamlandığını söyledi. Ekşi, "Eğer bir aksilik olmazsa planlanandan 2-3 saat önce taşınma tamamlanır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

Fatih Belediyesi'nin Günlük Kiralık Ev Toplantısı bugün!

‘Günlük Kiralık Evlerle’ İlgili Fatih Belediyesi’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile Birlikte Yaptığı Çalışmalarla İlgili Basın Bilgilendirme Toplantısı bugün saat 14.00 da Fatih Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü 484 konut ihalesi bugün!

TOKİ Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Aşağısöğütönü Mahallesi 484 adet konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

evde ekonomik ısınmanın yolları Haberi

evde ekonomik ısınmanın yolları

Yrd. Doç. Dr. Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Antalya gibi iklim şartları uygun olan şehirlerde ısınma için elektrikli sobaların ve klimaların kullanıldığını söyledi.

Demircan, enerjinin verimli kullanılması için izolasyonun önem taşıdığını ifade ederek, çatılarda 5 santimetre kalınlığında ısı izolasyonu olması ve duvarlarda da izolasyon malzemesi kullanılması gerektiğini kaydetti.

Pencerelerde çift cam kullanılmasının önemine işaret eden Demircan, ''Maddi durumları müsait olmayan ve pencereleri çift cam olmayanlar ısı yalıtımı için çift taraflı bant marifetiyle camlarına naylon yapıştırabilirler. Bu da etkili bir yöntemdir ama enerji tasarrufu için en önemli hususlardan biri kalın perdeler, güneşlikler kullanılmasıdır'' diye konuştu.

-Elektrikli ısıtma cihazları yerine klima-

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut ise ısıtma için...