17 / 05 / 2024

evde hayvan beslemek

evde hayvan beslemek

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde okuyucusunun sorduğu ''Evimde köpek beslemek için diğer apartman sakinlerinden izin almam gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı....

Evlerde evcil hayvan beslemek yasak değil!

Evlerde evcil hayvan beslemek yasak değil. Ancak iki istisna var. Birincisi hayvan binada oturanları rahatsız ediyor ise evden uzaklaştırma kararını mahkeme verebilir. İkincisi binada hayvan beslemek yasaklanmışsa...

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Evde hayvan beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde okuyucusunun sorduğu ''Evimde köpek beslemek için diğer apartman sakinlerinden izin almam gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı....

Denizli'deki depremde 30 evde yıkıntı oluştu!

Denizli Valiliğince, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde 30 evde yıkıntı oluştuğu, 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu ve 3 camide hasar tespit edildiği bildirildi.

Kocaeli Modern Hayvan Pazarı'nın temeli Pazartesi atılacak!

İzmit Belediyesi tarafından Solaklar yolu üzerindeki Büyükşehir Mezbahası yanında yaptırılacak hayvan satış yerinin temeli 19 Ekim Pazartesi günü saat 15.00 de atılacak.

Ağrı'da Yaşlı Evde Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı!

Ağrı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaşlı vatandaşların bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Yaşlı Evde Bakım Merkezi” açıldı.

Vimeo'nun kurucusu Zach Klein tek göz evde yaşıyor!

Vimeo'nun kurucusu olan Zach Klein, şehir hayatından sıkılıp ormanın içinde yaşamaya başladı. Milyoner işadamının New York'un uzak bir bölgesinde yaptığı ahşaptan evde internet bile yok.

Trabzon'da Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı inşa ediliyor!

Trabzon'da Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan barınağının yapımına başlandı.Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin kente kazandıracağı belirtildi.

Ankara Çamlıdere Hayvan ve Doğa Müzesi inşaatında son durum!

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, yapımı devam eden Hayvan ve Doğa Müzesi, Kına ve Butik Otel ve Merkez Camisi arkasındaki yıkım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ'a hayvan bakımevi inşa edilecek!

Elazığ’da belediye tarafından sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanı ve Geçici Hayvan Bakımevi yapılacak.Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan projenin ihalesi 18 Eylül 2015’te gerçekleşecek.

Kırşehir Güzler Piknik ve Evcil Hayvan Parkı’nın temeli atıldı!

Kırşehir’de 650 kişinin aynı anda piknik yapabileceği Güzler Piknik Alanı ve Evcil Hayvan Parkı’nın temel atma töreni yapılacak. Bahçeci, "Kırşehir’i her alanda geliştirecek ve Kırşehir’e yeni sosyal alanlar kazandıracak projeleri yapmaya devam ediyoruz"

Kiralanan evde değişiklik yapılır mı?

Mal sahibi olarak evinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, kira sözleşmesi süresi içinde kiralanan evde değişiklik yapılır mı? Kirayaveren yenilik yapabilir mi? Kiracı kiraladığı evde değişiklik veya yenilik yapabilir mi?

Prefabrik evde soba yakılır mı?

Prefabrik evler, günümüzde arsa sahipleri tarafından tercih edilen yapı sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kışın prefabrik ev soğuk olur mu, prefabrik ev ısınır mı? Prefabrik evde soba yakılır mı?

Prefabrik evde oturulur mu?

Günümüzde arsa sahipleri, arsaları üzerinde bina inşa etmek yerine prefabrik ev kurmayı tercih ediyor. Peki, prefabrik ev nasıl olur? Prefabrik evde oturulur mu? Prefabrik ev avantajları nelerdir?

evde hayvan beslemek Haberi

evde hayvan beslemek

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde okuyucusunun sorduğu ''Evimde köpek beslemek istiyorum. Bunun için diğer apartman sakinlerinden izin almam gerekiyor mu?'' sorusuna cevap verdi...

Evimde köpek beslemek istiyorum. Bunun için diğer apartman sakinlerinden izin almam gerekiyor mu?

Ülkemiz, Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi'ne taraf bir ülkedir. Bu sözleşme gereğince, apartmanda evcil hayvan beslemek isteyenler bu konuda bir özgürlüğe sahiptir. Bu özgürlük yönetim planıyla engellenemez. Öyle ki; bu konuda Yargıtay hukuk dairesi de vermiş olduğu kararda, yönetim planında daire içinde evcil hayvan beslenmesini yasaklayan hükmün geçersiz sayılacağına hükmetmiştir. Yargıtay vermiş olduğu kararda "Yönetim planı uyarınca, hayvanın evden uzaklaştırılması, hayvanın haklarına aykırılık teşkil etmektedir" şeklinde karar tesis...