15 / 05 / 2024

evde kedi besleme kanunu

evde kedi besleme kanunu

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Alacağınız evde kiracı oturuyorsa ne yapacaksınız?

İkinci el ev alınmak istenildiği en çok karşılaşılan sorunlardan biri de içinde kiracı oturması durumu oluyor. Peki  alacağınız evde kiracı oturuyorsa ne yapacaksınız? İşte tüm merak edilenler... 

Akmerkez GYO'dan 'evde kalın' uyarısı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sağlık yetkililerinin aldığı tedbirler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evinizden çıkmayın" yönlendirmeleri doğrultusunda   tüm çalışanlarına evde kalın uyarısı yaptı. 

Kırmızı Kedi Kitabevi ocak ayında 21 şubeye ulaştı!

Yayınevi, kitabevi, dağıtım ve bilgi teknolojileri hizmeti şeklinde olmak üzere dört ayaklı bir yapıya sahip olan Kırmızı Kedi kitapevi ocak ayında 21 şubeye ulaştı...

Deprem sonrasında Soma'daki 1 evde çatlaklar oluştu!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Soma ilçesinde de 1 evde çatlaklar oluşmasına neden oldu.

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Satın aldığı evde kiracı olanlar dikkat!

Satın alacağınız evde kiracı oturuyorsa gerekli tüm araştırmaları yapmanız ve sürecin nasıl ilerleyeceğini bilmeniz gerekiyor. Peki yasalar konu hakkında ne diyor?

Elazığ'da yıkık evde yaşayan kadın için konut inşa edilecek!

Elazığ'da bir bölümü yıkılan toprak evde yalnız yaşayan Sultan İla için yeni konut inşa edilecek. Elazığ kaymakamı ve hayırseverler konut için destekte bulunacaklar.

İzmir'deki günlük kiralık evde 1 genç öldü!

İzmir Buca’da uyuşturucu hap satın alan 4 gençten ikisi gittikleri günlük kiralık evde fenalaştı. Evdeki gençlerden Oğuzhan Değirmenci hayatını kaybetti.

Aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

TOKİ alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum bu kapsamda bu ay 1.697 konutu hak sahiplerine teslim edecek. Peki aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

FETÖ'cü Hakan Şükür 3 milyon dolarlık evde yaşıyor!

FETÖ firarisi, eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür, emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar olduğu, Şükür'ün aylık 6 bin 850 dolar kira ile söz konusu evde oturduğu ortaya çıktı.

Miras kalan evde oturma hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusunu yanıtladı. 

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç olay!

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç bir olay yaşandı. Dairede çekyat altında ve bazı uzuvları kesilmiş kadın cesedi bulundu.

Denizli'deki depremde 30 evde yıkıntı oluştu!

Denizli Valiliğince, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde 30 evde yıkıntı oluştuğu, 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu ve 3 camide hasar tespit edildiği bildirildi.

evde kedi besleme kanunu Haberi

evde kedi besleme kanunu

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen,yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslenmesi mümkün değildir.


Ancak kedi veya köpek geldikten sonra eklenen bu "evcil hayvan beslenemez" hükmü geçersiz kabul ediliyor. Ayrıca hayvanların hakları 5199 sayılı Kanun ile düzenleniyor.


HAYVANLARI KORUMA KANUNU


Kanun No. 5199      

Kabul Tarihi : 24.6.2004      

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler


Amaç

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en...